Milyen gyakran isztok alkoholt? Hány évesek vagytok?
Amikor nem dolgozom iszom... rendszeresen betolok 3-4 sört, esetleg elkortyolok egy üveg bort(0.75L) Ennél többet szinte sosem iszom egy nap.
43 éves vagyok
Ritkán. Mondjuk több havonta egyszer.
39N
28,
Napi 1 hatos pack sör fogy el.
Volt anno 10-15 évvel ezelőtt egy villanyszerelő kollégám, neki a 10 sör alap volt egy müszakban, és meló után is biztos ivott tovább.
Rég nem találkoztam vele, szerintem már nem él.
Amugy nem látszott rajta a 10 sör, nagyon bírta:)
De vannak akik 3-4 liter bort simán betolnak egy nap
Amikor huszon-éves voltam, minden hétvégén ment az ivászat, esetenként hétköznapon is, bár az nem volt rendszeres.
35 éves kor körül jutottam el oda, hogy már a hétvégéken sem ittam feltétlenül alkoholt.
Hozzá tartozik a történethez hogy nem szoktam rá arra, hogy itthon is igyak, kizárólag "bulikon" ment az ivászat.
Van olyan ismerősöm, aki otthon is ivott, iszik, minden nap, az már alkoholizmus, nem csupán rossz szokás, hisz évtizedek óta tart.
Tehát úgy 35 éves lehettem, amikor már túlsúlyba kerültek a negatív hatások, be sem kellett rúgni ahhoz, hogy másnap csak szédelegjek.
Nem tipikus másnaposság volt az, nem rosszul voltam, de kihatott a közérzetemre az előző esti alkoholizálás, és kb ez vezetett oda, hogy a rendszeres ivást felváltotta az alkalmankénti alkohol fogyasztás, akkor is mértékkel.
Hónapok telnek el úgy, hogy nem iszok alkoholt.
Az ismerősöknél, haveroknál is van több hozzám hasonló. tizen-huszon évesen a bulizás része volt az alkohol, később már nem, sokkal fontosabb dolgok jöttek, mint a család, és elmaradtak a heti bulik.
Akiknél viszont szokássá vált az otthon ivás, azoknál többnyire meg is maradt, azt nehéz kordában tartani, ha bármikor kéznél van a szesz, és a szokás is megvan hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!