Napi 10 sör már alkoholizmusnak számít?
Figyelt kérdés
Ha igen. Hogy lehet segíteni, egy ilyen személyen?2022. okt. 11. 00:49
11/14 anonim válasza:
veseköve nem lesz az biztos...:)
12/14 anonim válasza:
Szerintem igen. Pl én is annyit iszok (sőt még kevés is a 10/nap) és alkoholistának tartom magam. Viszont a múltkor ki kellett hagynom 2 napot, és nem volt fizikai elvonásom. Hogy értsd ismerek olyan borost aki ha abbahagyja iszonyat rosszul lesz. Nekem ilyen nincs, csak inkább ideges vagyok ha kimegy a sör. Én is amúgy évek óta iszok, de nekem nincs értelme ezzel leállnom.
Na most segíteni csak akkor lehet neki ha ő is akarja. Először el kell fogadnia hogy függő. Aztán érdemes elmenni pl drogambulanciára, vagy n.a (Narcotics anonymous) gyűlésekre, de be lehet menni az addiktológiára is. Arra fel kell készülni hogy ez egy hosszú harc. Az ember állandóan visszaesik, aztán kezdheti előröl. De van akinek sikerül.
13/14 anonim válasza:
Igen napi 10 sör az már alkoholizmus, de napi 1 az még nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!