Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Miért nem indul el a meggyborom?

Miért nem indul el a meggyborom?

Figyelt kérdés

Kaptam 7 kiló meggyet,az interneten lévő tipp szerint összeállítottam,meg hétfőn este.

Üvegballonban van,dugóban belefúrva a kuttyogó,-meg sem mozdult még.

Mit csináljak,tegyek bele borélesztőt?

2022. aug. 5. 13:10
 1/3 anonim ***** válasza:
Ilyen melegben meg kellett volna indulnia.Talán tedd át kissebb hordóba tetejét finoman rárakva hátha a több levegőn megindul.
2022. aug. 5. 17:45
 2/3 Phoney ***** válasza:

Mondjuk az sem mindegy, mit jelent "az interneten lévő tipp", mert az rosszabb esetben arról szól, hogy cukros vízbe szórod a magozott meggyet, aztán várod a csodát.

Ha egy rendes meggymustot békén hagysz, az általában megindul magától, de azért ott sem nem árt a borélesztő.

2022. aug. 5. 18:13
 3/3 A kérdező kommentje:

10 literes üvegballonban van.

Rendesen két napot előerjesztettem,levét lepedővel kicsavartam,a megfelelő mennyiségű cukrot a levével melegítve szirupot csináltam a megfelelő mennyiségű vizet hozzáadtam.

Igaz,tavaly sikerült cigány meggyet szereznem,-ez a mostani nem volt olyan igazi savanyú...

2022. aug. 5. 19:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!