A sörnek mért van olyan rossz híre?
Sörből is van erősebb. Kb amúgy egységre ugyan annyi alkoholt tartalmaznak. 1 feles = 1 pohár bor = 1 doboz/korsó sör = 1 pohár pezsgő stb. Ezeket így találták ki. Közel ugyan annyi alkohol van bennük, azért is más a mérce.
Amúgy aki a sört szereti az akkor alkoholista, ha minden este megiszik egy sört. Az alkoholista aki rendszeresen iszik. Hogy mit az lényegtelen. Aki 1-2 hetente megiszik egy sört, vagy egy pohár bort azzal nincs baj. Aki rendszeresen iszik azzal van.
Persze én nem ítélkezem. Jól esik neked minden este egy sör?? Egészségedre. Míg bajt nem csinálsz, nem sóvárogsz utána, addig baj nincs.
Amúgy én pl nem értem, hogy miért nagyobb baj az, mikor valaki minden este (mármint mikor már nem csinál semmit, nem dolgozik, gyógyszert nem szed meg semmi, ha kimarad pár nap baj nincs, nem sóvárog utána) élvezeti értékből elszopogat egy pohár valamit, mint aki minden héten takony részegre issza magát, világát nemtudja és az alkohol mérgezés határán van. Utóbbi nem számít alkoholistának, bezzeg az előbbi.
2 "valaki minden este" vagy "aki minden héten takony részegre"
- mind a kettő enyhén alkoholista, vagy legalábbis alkoholfüggő.
A napi ritmus sajnos hatékonyabb a szervezetre, hatékonyabban pusztít
( negatívabban működik itt is, mint pozitív példánál, a képesség fejlesztésnél. A nyelvtanuláskor, hangszergyakorláskor, sportnál jobb napi fél óra, mint egy héten egyszer 7-8 óra, itt ez pozitív hatás, az ivásnál meg negatív)
Csak az én tapasztalotamat írom le és nagy általánosítások.
A borozást, pezsgőzést általában összekötik a műveltséggel, az előkelő partykkal, stb. nagyon nagy hagyománya van, kb több évszázados, hogy az előkelőség ezeket az italokat választotta, egy-egy palack bor baromi drága tud lenni és általában ezeken az eseményeken, vagy otthon is 1-2 pohárral fogyasztottak, inkább élvezték, semmint vedelték. Én a mai napig, borból, pezsgőből egy-egy pohárral szoktam inni, kortyolgatós ital, ami mellett még tudatosan lehet beszélgetni, max egy üveggel fogy el 4 emberre.
Míg a sört a mai nap embere is vedeli kb. Elmész egy buliba, mit iszik mindenki általában? Töményet persze. Vagy sört. Olcsó borból meg liter számra fogy, egy ember megiszik egy üveggel. Tehát a sört kb a totális lerészegüléssel azonosítják nagyon sokan, meg az alkoholizmussal, bulizással orrba szájba stb.
Ismerek olyan családot pl, ahol nem is isznak vizet, hanem van mindig 5 karton sör és azt isszák otthon 4-5 4 decis üveggel minden ember fejenként. Tehát ezért lehet rossz híre bizonyos körökben.
De ez az én tapasztalatom.
#6 ebben a családban a nők is sört vedelnek?
Szerintem a flakonos bornak rosszabb híre van.
2l - es Vino Rosso stb.
Németországban már 16 éves kortól engedélyezett a sörfogyasztás.
Nem hinném, hogy egy pohár v. korsó sör vacsora utáni elfogyasztása alkoholizmus lenne...
A rossz sör vedelésének van rossz híre, ahogy a rossz bornak vagy a rossz házi pálinkának is.
Sem a minőségi sört sem a jó bort, sem a minőségi pálinkát, vagy egyéb minőségi szeszt nem kötnek össze alkoholizmussal általánosságban.
Ha valaki 2 literes kőbambit vesz, pont úgy nézek rá, mintha alsó polcos, ne adj isten pet palackos bort. Ott egyértelműen nem az ital élvezeti értéke miatt veszi, hanem, hogy üssön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!