Horhe Luizz kérdése:
Borból pálinkát fözök, kétszer kell lefőzni mint a cefrét ?? Hány fokig engedjem ?
Figyelt kérdés
2022. júl. 17. 15:58
1/5 anonim válasza:
én már főztem feketeribizli borból..ugyanúgy jártam el mintha normál cefre lett volna,és nagyon finom lett.
2/5 Phoney válasza:
Alapanyagtól független, hogy a kifőzés és a finomítás mindig külön történik, ami kisüsti lepárlásnál két főzést jelent.
Utópárlatot pedig eredendően íz alapján kell elvenni, legfeljebb megjegyezheted, hogy a te főződön adott alapanyagtól hány fok környékén várd a rossz ízeket.
3/5 anonim válasza:
Meggybort főztem de csak egyszer
A rézelejét elengedtem,kristálytiszta volt és az alkohol fok is rendben volt 65fokon indult meg.
4/5 anonim válasza:
Kétszer kell lefőzni. Lehet csinálni azt is, amit előttem írtak, csak mi a bánatért akarnád kiönteni az alkoholnak a jelentős részét? Egyszer kifőzöd az összes alkoholt, értsd kifőzöd közel 0 alk. fokig. Az első főzésnek ez a lényege, hogy az összes alkoholt kinyerd. Majd másodjára a finomításnál pedig leválasztod az elő- és utópárlatot, ami közte van, az a borpárlat.
5/5 anonim válasza:
*Ha egyszer főzted, milyen rézelejét engedtél el? Tisztázás során vesszük el az előpárlatot, azaz a "rézelejét", ami max. akkor hű a gúnynevéhez ha a cefréd ecetesedésnek indult.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!