Szilvapálinkából lehetésges valamilyen módon bort készíteni, pl higítással és megfelelő aroma hozzáadásával, vagy másképp?
hát bort szerintem semmiképpen.
Likőrt tudsz csinálni, de amiket én kóstoltam ilyen házilag, pálinkából pancsolt likőröket, azok mind szörnyűek voltak - a rossz pálinkának az az erőszakos íze nagyon kiérzett belőle. Jó pálinkából lehet, hogy lehetne jó likőrt is csinálni... de a legtöbben a rossz pálinkával kísérleteznek.
Pálinkából már nem tudsz bort csinálni.
A cefrét ha leszűröd deríted akkor igen.
elnézést, de az égetett szeszben lévő alkoholmolekula és borban lévő alkoholmolekula között mi különbség van?
a rántott húsban azért fehérjék vannak, amik hő hatására irreverzibilisen megváltoznak, a pálinkában is van fehérje? ha van is, nem lehet túl sok, nem annyi mint a húsba, tojásba
nem jók a hasonlatok, sós vízből lehet sót előállítani, kinyerni, és vizet is. tiszta víz lesz, desztillált, és ehető asztali só
pálinka ízesítésű bor :D még lehet hogy egyeseknek jobban ízlene
pl annak a mnausznak, aki azt mondja egy videóban: húha, k..a szádat, hány fokos?
"elnézést, de az égetett szeszben lévő alkoholmolekula és borban lévő alkoholmolekula között mi különbség van?"
Semmi, de a szilvabor és a szilvapálinka közt nem csak az alkoholtartalmuk a különbség. Se az ízük nem hasonlít, se az összetételük nem áll közel egymáshoz. A lepárlás rengeteg mindent hátrahagy, és új anyagok is keletkeznek közben. Nem tudod visszacsinálni szilvaborrá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!