Mivel lehet úgy kitisztítani egy tusfürdős flakont, hogy abból inni lehessen?
Réges-régen színes üdítős üvegekben (Márka, Traubi..) csempésztük be a vodkát, pálinkát ilyen esetekben. Egy fémpénzt tettünk a kupak tetejére kinyitáskor, vissza pedig egy féldecis pohárral nyomtuk. Teljesen gyárinak nézett ki és csak ritkán szivárgott.
A vegyszeres flakonok nem jók, soha nem jön ki belőlük a szag és íz.
Már biztos nem aktuális.
A válasz: az attól függ.
Az ivóvíz flakonokkal ellentétben ezeket a flakonokat nem vizsgálják be élelmiszeripari célokra. Teljesen más feltételeknek is kell megfelelniük, sokszor az anyaguk is teljesen eltérő. ( Ezt egy számmal jelzik a flakonon).
Van amit teljesen ki lehet mosni, de a legtöbbnél még a gyártó sem tudná ezt neked megmondani biztosra.
A másik probléma, hogy nem egyszerűen vizet akarsz benne tárolni, hanem valami magas alkohol tartalmú folyadékot. Namost simán előfordulhat, hogy a flakonban van valami amit a víz nem old, de az alkohol igen. Ezért ha meleg vízzel kimosod párszor az semmit nem ér.
Én is jártam már úgy, hogy egy pumpás kézkrém flakonjába öntöttem tisztaszeszt. A flakont alaposan kimostam, semmi illata nem volt, aztán másnapra az alkoholnak virág illata lett :) (Ez műszaki célra ment, tisztításra nem fogyasztásra)
Amúgy meg vannak sokkal jobb megoldások a pia csempészésre. Tuti tipp a sátor és a hálózsák. Vagy az egészségügyben nagyon sok a puha, steril tasak amit nem lehet kitapintani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!