Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » 16 éves gyereknek engednétek,...

16 éves gyereknek engednétek, hogy igyon, vagy bulikba járjon?

Figyelt kérdés
Ezt azért kérdem, mert anyukám szerint még nagyon fiatal vagyok ezekhez.

2022. júl. 8. 13:56
 1/9 anonim ***** válasza:
25%

Te vagy a tegnapi 15éves? :-)

Törvényileg tilos alkoholt innod 18 éves korodig. Ennyike. :)

2022. júl. 8. 14:07
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Szülő válogatja :) Gimiben azért el szokták már őket engedni, de nyilván ahhoz kell egy bizalmi

Kötelék a szülő és a gyermeke között. Ill az is tényező, hogy ilyenkor még nem fogyszthatnál alkoholt.

Aki barátnőm elengedték, pl mindig jött értük egy szülő mikor vége volt. Vagy szabtak időt amíg ott lehetsz. Engem pl nem

Mert senki se akart jönni értem hajnalban :D Akkor dühös voltam, de ma már nem .

2022. júl. 8. 14:11
 3/9 anonim válasza:
100%

Szerintem ezt nem lehet így megszabni, van, aki már 14 évesen nagyon érett és felelősségteljes, van aki még 20 évesen se.

Ezt a szüleidnek kell tudni, hogy megbíznak e benned ilyen szempontból. Na meg az se mindegy hova, milyen buliról van szó, kikkel stb. Én lehet, hogy nem minden buliba engednék egy ennyi időst, de nem tiltanám meg teljesen.

Amúgy 24 éves lány vagyok, sose jártam ilyen helyekre, nem is igen ittam soha, viszont így is volt szociális életem és jól éreztük magunkat a barátaimmal. Szóval ha nem mehetsz se dől össze a világ :D

2022. júl. 8. 14:11
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
#1: Szerintem csak venni meg neki kiadni tilos, inni lehet. Szorri, ha tévedek.
2022. júl. 8. 14:18
 5/9 anonim válasza:
100%
Sok ismerősöm kb ennyi idősen kezdte az ivást/bulizást főleg férfiak/fiúk. Én kb 18 éves koromban kezdtem de úgy érzem nem késtem el.
2022. júl. 8. 14:19
 6/9 anonim ***** válasza:
79%
Én engedném a gyerekem, de az ivást csak okosan. Ha mindig részegre inná magát a gyerekem, azt nem pártolom, akkor már bizony rövidebb pórázra lenne fogva a gyerekem. Viszont én magát a bulizást és az ivást sem tiltanám így alapjáraton, de csak akkor, ha bízok is a gyerekemben. Ha megbízható és felelősségteljes, akkor rendben van.
2022. júl. 8. 14:28
 7/9 anonim ***** válasza:
0%
Miért nem vagy még tiltva innen?
2022. júl. 8. 15:41
 8/9 anonim ***** válasza:

#4 Te tudod jól, a vásárlás tilos, de alkoholt fogyaszthat 18 éves kor alatt is.

Amúgy a kérdésre válaszolva sztem se mindegy, hogy milyen buli, de annak se látom értelmét, hogy teljesen el legyél tiltva a bulizástól és az ivástól.

2022. júl. 8. 22:40
 9/9 anonim ***** válasza:

A legtöbb ember középsulis korába akkor is inni fog ha a szülő nem engedi, ha másnem a suliba valaki fix beviszi.

És hidd el, középsulis koromba jobban eltudtam rejteni mint most ><

2022. júl. 9. 19:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!