Mik az alkoholizmus első jelei? Félek, hogy nálam már jelentkezik.
Kezdem az elején.
Alap természetemből fakadóan nem vagyok nagy ivós. Tavalyi éven elfogyasztottam 1-2 doboz sört egy hónapban, bort ritkábban, nagy alkalmakkor, koccintáskor, de töményt szinte sose iszom.
Az évem úgy kezdődött (fogadalmat téve), hogy nem fogok alkoholt fogyasztani.
Ez egészen Húsvétig be is vállt.
Húsvétkor 1 sör és tojáslikőr lement. Aztán történt nagy pálfordulás, amikor közel egy hónapja szerelmi "csalódás" ért, pofára estem, ráadásul most voltak vizsgák és kissé stresszes voltam.
Aznap péntek este, bánatomban letoltam egy üveg vörösbort az este.
Két hete jött egy újabb vizsga etap, méghozzá szombaton, akkor pénteken pedig majd egy fél üveg cherry-t és egy doboz sört húztam le.
Ma pedig érzem, hogy de jól esne egy pohár whiskey az este meccsnézés közepette, de tudom, hogy ez rossz dolog.
Valami nincs rendjén, én nem ilyen voltam.
Ez már kezdeti alkoholizmus jelei?
Köszönöm a sok választ!
Whiskey helyett egy üveg sört vettem, az jól esett az este és azóta meg tudom állni, hogy ne vegyek valami töményt (se sört).
Igen, nem maga az alkohol ízlik, hanem pont a bódító, ellazító hatása miatt kaptam rá.
Azonban azt vettem észre, hogy ha lekötöm magam mással (edzek, olvasok), akkor kevésbé agyalok a témán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!