A pálinka esetében is igaz lehet az, hogy az időmúlásával drágább és finomabb lesz?
Tisztában vagyok azzal, hogy a mai borok az időmúlásával nem lesznek finomabbak és drágábbak. Ma már csak igen ritka borfajtákat éri meg elrakni álladó 10 - 12 fokon hosszú ideig sötétben, elfektetve és akkor sem lesz igazán sok esély a kereskedésre mert pld. magyalországon elég kicsi a felvevőpiac/ egyén a minőségi borra.
Pálinkánál él ez a szabály, hogy minél idősebb annál jobb, drágább?
A pálinka és a legtöbb más égetett szesz semmit nem javul a palackban, és semmiképp ne tárold őket lefektetve. Házipálinkák gyakran szoktak össze-vissza változni akár pár havonta, de nem mindig előnyükre. (A ker. pálinkák ilyen szempontból általában stabilabbak, valszeg a hűtveszűrés miatt.)
Egyébként semmilyen italfajtára nem igaz általánosan, és soha nem is volt. Régen se volt mindennapos az olyan bor, ami hosszú távon jól érik, bár biztosan kicsit gyakoribb volt, amikor még gazdagabb ország voltunk.
Egyetértek, köszönöm a válaszodat!
Utálom a söröket; büdös, egészségtelen, rossz az íze, szaga, állaga, ... Na az olyan mint az ördöggel cimborálni tudod, hogy nem jó de azért megtanulod nem annak látni, érezni cserébe azt kapod amit a "minőségi -bb" alkoholos italoktól csak rámegy az egészséged.
Európában a Franciák élnek a legtovább és ez idő alatt a legegészségesebben is. Az ő kultúrájukba szervesen be van épülve a minőségi borozgatás, minden nap isznak. Szóval a bor igen is jó hatással van az emberi szervezetre a megfelelő forrásból, mértékkel fogyasztva.
Sör a leggagyibb ital amit valaha kitaláltak, azért terjedt csak el mert a sötét középkorban a szeretetesek ezt a módszert találták kézenfekvőnek arra, hogy legyen mit innia a csőcseléknek mert abban az időben még fogalmuk sem volt arról, hogy hogyan kéne az "ivó"vizet tisztítani. E találmánynak köszönthetően kevesebb ember halt meg és több terményt szedhetett be az egyház a csőcseléktől, szóval már akkor sem voltak hülyék a szerzetesek(papok) a csőcselékkel ellentétben, sajnos még mai napig is sötét ember alatti szinten vannak tartva az emberek 85% -a, de ez láthatóan jó nekik.
"Európában a Franciák élnek a legtovább és ez idő alatt a legegészségesebben is."
Már ez sem igaz. Minden demográfiai adat szerint megelőzik őket a svájciak, a spanyolok, az olaszok, az izlandiak és a svédek is. De ha igaz lenne, akkor sem a bor miatt élnének sokáig, hanem a bor ellenére. Ez egy nagyon régi mítosz, amit a borlobbi terjesztett el. Azzal szoktak érvelni, hogy a vörösbor antioxidáns tartalma milyen jó. Azt persze nem teszik hozzá, hogy az alkohol mellette olyan erős prooxidáns, hogy bőven túlszárnyalja az antioxidáns tartalmat. Ami amúgy a szőlő miatt van, tehát egy fürt szőlő megevése mellett sokkal több antioxidánst viszel be, mint egy pohár borral az alkohol káros hatásai nélkül.
A sört gagyi italnak nevezni pedig igencsak korlátolt emberre vall. A normális sörök (nem amiket a tescoban látsz) minősége (és az ára) is igencsak messze van a gagyi szupermarketben kapható söröktől.
Minden italból van gagyi és minőségi is, sörből, borból, pálinkából, vodkából, tényleg mindenből. Az azonban közös ezekben, hogy egészség szempontjából maximum káros és kevésbé káros van. Olyan nincs, hogy egy alkoholos ital egészséges. Én is iszom mindenféle italt (mindenből csak minőségit), nincs ezzel semmi gond, de ne próbáljuk már megideologizálni, hogy ez bármilyen módon az egészségünket szolgálja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!