Milyenek ezek a pálinka főzdék?
1 Csepp, Márton és lányai, Brill, Agárdi, Árpád, Pannonhalmi, Panyolai, Gyulai, Bestillo.
Azt tudom, hogy szinte senki nem csinál mindenből kiválót, de azért nagyjából el lehet őket rendezni egy bizonyos polcon. Kinek milyen pálinka ízlett a fentiektől?
Az a baj, hogy nemcsak szinte senki nem csinál mindenből kiválót, de sokan évről évre sem ugyanolyat főznek, miközben a polcokon több év pálinkája sorakozik. Ezért olyan válaszolót se nagyon várhatsz már itt, akinek naprakész tapasztalata van több főzde mindenféle pálinkájáról, mert az sok kidobott pénz és sok csalódás.
Az 1csepp és a Márton jól főz, bár szvsz. egyáltalán nem akkora csodákat, amik felérnének a 8+ezer /0,35L-es árakhoz (különösen a jó kihozatalú gyümölcsöknél). Állítólag az Árpád is igen korrekt az utóbbi években főleg, az Agádri alapsorában nekem már voltak kisebb csalódások (de az olcsóbb is). A Bestillotól nekem eddig minden ízlett, de abból is évekkel ezelőtt kóstoltam. A Gyulainak régen eléggé semmilyen pálinkái voltak, azóta állítólag voltak náluk változások. A Pannonhalmi nagyon vegyes, a törkölyük mindig jó volt, a többi közt mindenféle színvonal volt, de átlagban inkább közepes.
Panyolaiból nem ittam még jó natúr pálinkát, a "rommá" ágyazott szériából aranyszőlőt és rubinmeggyet, hát a szőlő kellemes volt, a meggy viszont kimonodnttan szar, olyan igazi odaverős savanyú meggypáleszt próbált kikerekíteni az ágy, igen kevés sikerrel...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!