A szamóca pálinkához mennyi cukrot adjak 1 kg gyümölcshöz? Hány napig kell erjeszteni a gyümölcsöt és hány fokra célszerű beállítani pálinkát. Kell e hozzáadni bármilyen adalékot az erjesztéshez? Köszönettel Zsóka
Figyelt kérdés
#Szamóca pálinka készítés
2022. ápr. 20. 19:57
1/2 anonim válasza:
Ha jót akarsz ne tegyél hozzá cukrot!
Ha kellően hűvös helyen tudod tartani akkor kb. 10 nap, két hét alatt megerjed. Mikor már nem forr le kell zárni.
42-45 fokra érdemes szerintem, hogy elég élvezhető legyen. De ez igazából ízlés dolga.
Pektinbontó enzimet és megfelelő élesztőt érdemes adagolni. Gazdaboltban tudsz venni.
2/2 anonim válasza:
100kg gyümölcshöz max 2kg cukor és ne hűvös helyen tárold 20-25-celsius fok kell a forráshoz.
14nap kb a forrás ,naponta egyszer keverd meg.
Pektin bontót adhatsz hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!