Melyik a legédesebb whisk(e)y fajta? Bourbon, tennessee, scotch, ír, japán?
Különösebben nem értek hozzá.De szerintem a malátawhisky...A sör is annál édesebb minél több maláta van benne.És tudtommal a Whisky készítés lepárlás előtti fázisa lényegében sörfőzés.
Meglehet, létezik édes Whisky, nem ittam végig a kínálatot, de azokról, amelyeket eddig kóstoltam, egyikre sem mondanám, hogy édes lenne.
A whisky gabonapárlat, alapvetően nem édes, inkább "karcos" ital, amit nagyon sokféle képpen ízesítenek, pl füsttel, de klasszikusan nem édes ... az persze lehet, hogy létezik valamilyen likőr verziója, ami édes.
Az indiai whiskyi nem tudom milyen lehet, de ez lényegében nem is whisky, melaszból készül - olyat még nem ittam, arról esetleg el tudom képzelni, hogy édes
Igazából édes whisky nincsen, de amik aromában vagy kicsit akár ízben is édeskésebbek, az a bourobnn, Tennessee, a skót/ír vonalon pedig leginkább csak azok, amik jelentősebb sherrys vagy más likőrboros (portói, madeira, stb.) érlelést kapnak.
A maláta nem teszi édesebbé a wihskyt, mivel a cukrokat nem lehet lepárolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!