Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Melyik a legédesebb whisk(e)y...

Melyik a legédesebb whisk(e)y fajta? Bourbon, tennessee, scotch, ír, japán?

Figyelt kérdés

2022. máj. 29. 22:47
 1/3 anonim ***** válasza:
17%

Különösebben nem értek hozzá.De szerintem a malátawhisky...A sör is annál édesebb minél több maláta van benne.És tudtommal a Whisky készítés lepárlás előtti fázisa lényegében sörfőzés.

[link]

2022. máj. 29. 23:00
 2/3 anonim ***** válasza:
73%

Meglehet, létezik édes Whisky, nem ittam végig a kínálatot, de azokról, amelyeket eddig kóstoltam, egyikre sem mondanám, hogy édes lenne.

A whisky gabonapárlat, alapvetően nem édes, inkább "karcos" ital, amit nagyon sokféle képpen ízesítenek, pl füsttel, de klasszikusan nem édes ... az persze lehet, hogy létezik valamilyen likőr verziója, ami édes.

Az indiai whiskyi nem tudom milyen lehet, de ez lényegében nem is whisky, melaszból készül - olyat még nem ittam, arról esetleg el tudom képzelni, hogy édes

2022. máj. 30. 00:13
 3/3 Phoney ***** válasza:
100%

Igazából édes whisky nincsen, de amik aromában vagy kicsit akár ízben is édeskésebbek, az a bourobnn, Tennessee, a skót/ír vonalon pedig leginkább csak azok, amik jelentősebb sherrys vagy más likőrboros (portói, madeira, stb.) érlelést kapnak.

A maláta nem teszi édesebbé a wihskyt, mivel a cukrokat nem lehet lepárolni.

2022. máj. 30. 06:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!