Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Melyik Whisk(e)y-t ajánlanátok...

Melyik Whisk(e)y-t ajánlanátok 20-30ezer Ft-os kategóriában?

Figyelt kérdés

Blended, single malt, skót, ír, bourbon, tenesse, japán stb jöhet bármilyen fajta. Nem vagyok csőlátásúan lehorgonyozva egy fajtánál, ugyanis mindegyiknek megvan a maga szépsége, maga karakterisztikája és ízvilága. :)

Szóval a kritérium: nem vagyok oda a füstös, nagyon erős ízekért, tehát inkább a selymesebb édesebb darabokat kedvelem, ezért inkább ilyeneket mondjatok!

2022. febr. 9. 23:59
1 2
 1/14 anonim válasza:
74%

Hát akkor a skót whiskyk kilőve hisz azokat tőzegáfonyával füstölik azért van füstösebb íze.

Japán whiskyk kegyetlen finomak. Nem túl erős nem füstös ízű teljesen kellemes kis jéggeld első osztályu vagy ha van otthon barna cukrod akkor 2 kis kanál nagyon minimális víz (hogy a cukor feloldvadjon) bele a whisky ízlésed szerint aztán jég rá és kész is az Old Fashioned koktél.

A Bushmills is igen jó minőségű Ír whisky.

Rengeteg félét kostoltam már én is 1x alkalmam volt 600 ezer ft-os whiskyt is inni. Hát az valami isteni volt. Teljesen tökéletes volt se nem túl erős se nem túl gyenge. Ízletes volt kellemes cseresznye utóízű szinte nagyon finom volt.

De a japán whiskyket ajánlom neked a leginkább abban az árkategóriában.

2022. febr. 10. 00:27
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Talisker Dark Storm, Tobermory 12, Ledaig 10
2022. febr. 10. 00:30
 3/14 anonim ***** válasza:
Nikka Taketsuru Pure Maltot tudom ajánlani ilyen paraméterekkel.
2022. febr. 10. 08:49
 4/14 Phoney ***** válasza:
95%
Tőzegáfonyával? :):) Áfonyát félretéve, bőven van akár teljesen füstmentes skót whisky is, pl. a Clynelish. Az enyhén füstösek pedig kb. annyira azok, mint a japán whiskyk. Most hogy azok "kegyetlen finomak" hát persze, hogy van belőlük kegetlen finom, de ma már úgy felment az áruk, hogy 20 ezerért sem feltétlenül "kegyetlen finomat" kapsz.
2022. febr. 10. 08:56
 5/14 Mr.Q77 ***** válasza:

20-30 as kategória az már nekem kicsit magas (bár tavaly karácsonyra kaptam több tétel whisky-t is de ezek mind füstösebb kategóriák)

Most ahogy nézem kicsit elszálltak az árak ... sajnos.

Ha most kellene egy classic (nem erősen füstös) "édesebb" whisky-t vennem akkor 15 éves Glenfarclas-t vennék. A 12-ese nagyon bejött, mondtam is a felségemnek máskor is vegyen nyugodtan ilyet a megkérdezésem nélkül.

2022. febr. 10. 09:28
 6/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek az ötleteket, ajánlásokat! Mindenképpen kipróbálom ezeket.

Ami még biztosan bakancslistás nálam, az a japán Hibiki. Eddig még nem hallottam rossz véleményt róla. Dicséretet annál inkább, mind a whisky-s és mind a nem whisky-s körökből. :)

Egyébként a 20-30as kategória valóban elég durva, de én úgy vagyok vele, hogy 2 havonta, alkalomadtán ha jót akarok akkor ennyi áldozat nekem bőven belefér! :)

2022. febr. 10. 10:22
 7/14 Mr.Q77 ***** válasza:

az Ár nem mindig mérvadó/arányos az ital íz "értékével". Nem biztos hogy "megéri". Pl Tavaly kaptam egy drágább (~24eFt) Ardbeg UIGEADAIL -nem vagyok csak füstős rajongó egyszerűen csak leadtam egy listát hogy mik érdekelnének és ezt (is) kaptam. És pl ez a magasra értékelt Ardbeg egyáltalán nem volt számomra annyira nagy dobás, pl egy fele annyiba kerülő (most már az is drágább lett) sima Laphroaig-gal 10-essel szemben.

vagy pl másik példa Talisker 10 az egyik kedvencem pár éve még 11-12 ezer Ft körül adták (de rájöttek hogy simán ver nála jóval drágább magasan pozícionált italokat gondolom ez is közre játszott) úgyhogy most fel is emelték az árát 17 környékére ...

Visszafelé ez sose fog működni :)

nemtudom hogy a 2-es hozzászóló véletlen vagy direkt ajánlott neked füstöset annak ellenére hogy te nem szereted: Ledaig 10 erősen/ Talisker közepesen füstös,

2022. febr. 10. 11:10
 8/14 anonim ***** válasza:
7, 2 vagyok, én kifejezetten Islay-párti vagyok, nekem a Talisker semennyire, a Ledaig csak közepes-kellemesen érződik füstös-jódosnak. Ezért javasoltam a kérdezőnek, mert csak a kifejezetten erős ízre írta, hogy kerülné. De persze ízlés kérdése, hogy kinél hol a skála vége.
2022. febr. 10. 11:57
 9/14 anonim ***** válasza:
20 ezer alján nekem a Smooth Ambler Contradiction ízlett nagyon.
2022. febr. 10. 14:52
 10/14 anonim ***** válasza:
A Glenfiddich-ek között nézz körül mindenképp! Több is van ebben az árkategóriában, nekem egy 15 éves malátáshoz volt szerencsém, hát mit ne mondjak... Az isteni volt.
2022. febr. 10. 15:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!