Házi vagy bolti pálinka ?
Ma fedeztem fel a tescoban hogy árulnak pálinkát (törköly) 38%-os
arra lennèk kiváncsi minőségben ès ízben van e hasonlóság mondjuk nállam ha már hatásra megvan az már egèsz jó 😂 ma ivós este egy kelléke lesz csak 🤣
ma 16:22
1. Amire a boltban PÁLINKA van írva, az nem tisztaszeszből van, hanem tisztán a megnevezett alapanyagból, már úgy 2002 óta.
2. a tisztaszeszből-aromából készült pálinkautánzatok (barack ízű szeszesital, stb.) között valószínűleg még soha nem jelent meg törkölyízű változat :)
3. Az ital ízét nem ilyen filozófiai ítéletek döntik el, hogy ha a borkészítés maradékából készül, akkor az a "legalja". Nem hiányzik belőle a pálinka "lelke". A gyümölcslé hiányzik belőle, ami nem magától értetődően hátrány, mert a hús és a héj íze így koncentráltabb lesz. A mai prémium[nak nevezett] pálinkák közt szerintem átlagban éppen a törkölyök a legjobbak, miközben sorakoznak a semmilyenízű szilvák-meggyek, felejtős almák, birsek, kínosan szar barackok. Persze, mindenből csinálnak jót is, csak nem igazán jellemző.
#3 ès #8
Nektek lehet furcsa de pl mifelènk mèg nem láttam mèg a bora borába (italkereskedès)se pálinkát tescoba meg nem sürün járok ha ott is vagyok nem az az első hogy megnèzzem milyen piákkal vannak tele a polcok 😀
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!