Nezegettem ezt az oldalt(italkereso.hu/palinka), az lenne a kerdesem hogy melyik palinka jo? Hazi palinkahoz nem tudok jutni, es semmi ilyen bolti palinkat nem mondanek "jo"-nak, es mindig palinka hianyban vagyok. Ar nem szamit, csak legyen jo!
"Akkor - ha van rá lehetőséged és időd - érdemesebb magadnak főzni, klasszisokkal jobb, mint az aranyérmes pálinkák többsége"
Persze, mert csak a házipálinka jó igaz? Amit a hozzánemértő Bélbabá' kotyvaszt félig rohadt gyümölcsből 0 szakértelemmel. Egy átlag ember NEM TUD pálinkát főzni, csak valamilyen gyümölcsből előállított alkoholos valamit.
A az erjedéstechnológiai és a desztillációs műveleteknek külön tudománya van, nem olyan egyszerű otthon jó minőségű szeszesitalt készíteni. Kedvencem, amikor a vidéki rokonok ismerősök panaszkodnak november/december környékén, hogy az a fránya cefre nem akar kierjedni, pedig már hónapok óta ott áll. Erre megkérdezem, hogy raktak-e bele élesztőt illetve pektinbontó enzimet? Ők meg azt se tudták hogy miről beszélek...
Én nem iszok pálinkát ,de barátom annál inkább vettem neki Szicsek pálinkát arra azt mondta,hogy érezni benne az aroma kivonatot.
Vettem neki Tarpa pálinkát arra azt mondta,hogy sokkal természetesebb íze van az jobb.
Meg a Magna termékei bejöttek neki.
Remélem tudtam segíteni picit
Próbáld ki a Szicseket (a fekete üveges prémium sort), egyenletesen jó minőségű, korrekten árazott, klasszikus kisüsti jellegű pálinkáik vannak. Amit ők csinálnak, az nemzetközileg is piacképes, nemcsak a "magyar életérzés" adja el.
Azért elég szar pálinkához kell ahhoz szokni, hogy még a Szicsekben is "aroma kivonatot" gyanítson valaki... ti. mert túl gyümölcsös neki ahhoz képest, amit megszokott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!