Melyik borból lehet olasz típusú (pl Martini) vermutot készíteni?
Azt nem tudom, de van két házi Martini receptem:
Martini (fehér )
Hozzávalók:
50 dkg rizs, 1, 5 kg cukor, 3 liter víz, 4-5 db szegfűszeg, 1 fahéj darab, kicsi
vaníliarúd, 2 db citrom szeletelve, 2 dkg élesztő, 1 csomag mazsola.
Elkészítés:
A hozzávalókat egy 5 literes üvegbe tesszük, majd felöntjük a kimért vízzel. A napra
kitesszük, de előtte lefedjük zacskóval, amit kiszurkálunk. Kb. 4-5 hét az érési idő, ez
alatt teljesen letisztul. Vékony cső segítségével üvegbe töltjük.
Hűtve, citromkarikával nagyon finom ital.
Mart*ni (házi Martini)
5 l-es befõttes üveg, 1 kg rizs, 1,5 kg cukor, 1 citrom apróra vágva, 6 cm-nyi
vaniliarúd 1 cm-es darabokban (vagy 4 csomag vaniliás cukor), 4 szem szegfûszeg, 1
kk. õrölt fahéj, 10 szem áfonya, 3 szem kardamon mag, fél dkg élesztõ, 3 l langyos
víz, 10 dkg mazsola.
A hozzávalókat összekeverem, az üveget lefedem és naponta megkeverem. Mikor a
forrás abbamarad, papírral lefedem, legumizom és hagyom letisztulni. Utána átfejtem
üvegekbe. Azonnal fogyasztható, de érlelés után még finomabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!