Manapság szoktak még kocsmákban nagyobb mennyiségű italt egyszerre kikérni?
Figyelt kérdés
régebbi filmben láttam olyat hogy pl. valaki fél liter bort kért, és volt arra is egy kis üveg amibe kimérték és odaadták. és volt literes üveg is. most gondolom a fél litert megkapná valaki egy söröskorsóban, de ennél nagyobb mennyiséget ki szoktak adni egyszerre? vagy ilyesmi ma már egyáltalán nem jellemző ivókban?2022. márc. 25. 21:54
1/9 anonim válasza:
Dehogy söröskorsóban. Kap egy karaffot borral, meg eg borospoharat hozzá.
2/9 Phoney válasza:
Ma már nem kimondottan szokás kocsmában elvitelre vásárolni az alkoholt, de bármennyit kiadnak, hogyha van nekik és kifizeted. Én utoljára 10+ éve vettem 2+ deci töményet, mert más nem volt nyitva.
3/9 Phoney válasza:
Ja, persze helyben fogyasztásra is kérhetsz akármennyit, ha van hozzá edény, vagy ha teljes palackot kérsz.
4/9 A kérdező kommentje:
helyben fogyasztásra gondoltam, úgy, hogy ők adnak erre edényt, ha tartanak még ilyeneket
2022. márc. 25. 22:11
5/9 Phoney válasza:
Erre már többnyire tényleg nem tartanak külön edényt, mert ennek csak akkor volt értelme, amikor minden italt több literes, lédig kiszerelésben vásároltak, de amilyen edényük van kiszerelésük van, azt kérheted.
7/9 anonim válasza:
A borokat ma már szinte csak üvegekben lehet kiskereskedelmi forgalomba hozni, és ha egy társaság borozik, minden további nélkül rendelhetik üvegenként a bort, ahogy a pezsgőt is.
Régen, amikor még hordókban, tárolókban volt a bor, butellákban adták ki az 1-2 decitől nagyobb mennyiséget
8/9 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat. de egyébként létezik a fogalom hogy valaki kocsmában fél liter bort kér ki? azt miben adják ki ha nem sörös korsóban?
2022. ápr. 1. 22:08
9/9 anonim válasza:
Létezik és kancsóban.
Ugyanúgy ahogy fél liter limonádét vagy fél liter vizet.
Van ahol létezik sör zsiráf is, amiben kikérhetsz egyszerre 5 liter sört.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!