Mi a legjobb rövidital ár-érték arányban?
Nem vagyok válogatós, mindegy lenne, hogy pálinka/vodka/whisky/tequila/gin, csak megérje a ráadott pénz. Mikor ittam 3 éve egy 10 ezres whisky-t, semmi extra nem volt benne, sőt, zavaróan krémes utóíze volt, lehet, hogy elég lett volna helyette egy Jack, vagy a legolcsóbb lidl-ös whisky-ket még nem mertem kipróbálni, lehet, hogy az árukhoz képest ott nem lenne baj, ha nem lenne finom, és hát a 40% ígyis-úgyis üt.
A pálinka inkább házi legyen, a bolti nagyon művi, ott pláne nem ér sokat a drága ár. A vodka ízetlen, ott is az a baj, hogy feleslegesen drága.
Mi jött be nektek? MElyiket érdemes?
Házin nőttem fel, láttam, milyen a cefre, nem kellemes alapanyag, és ott is vannak különbségek. De mintha olcsóbb lenne, mint a bolti pálesz.
Tátrát igen, de csak kocsmában fél decit. Bolti árát nem tudom.
Ha tizes körül gondolkodsz, ott szerintem manapság a jerezi brandyk mindent ütnek, pl. Carlos I., Gran Duque d'Alba, Cardenal Mendoza. Persze ízlés kérdése is, mert hiába jó, ha nem jön be a stílus. Nem követem annyira a rövidital-kínálatot, mint régen, de ilyen áron nem is nagyon tudok hasonló szintű rövidekről.
A bolti pálinkában nincs semmi művi, csak sok közte a gyenge. De abból is vannak korrekt áron elég jók, pl. Szicsek, az kimondottan régivágású pálinkaó, nem pedig olyan, amit "művinek" szoktak nevezni.
7 decinként 3-4-ért szinte csak adót – (jövedéki+NETA)*ÁFA – meg árrést fizetsz, magáért az italért csak párszáz forintot.
3-4e körül tehát minden rövidnek borzasztóan gyatra az ár/érték aránya, de mondjuk a keserűlikőrök többsége ennyiért is iható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!