Miért nem mézből főzik a pálinkát?
vízzel hígítva, élesztőkultúra hozzáadásával alkoholosan erjedne.
De így
a/ többszöröse lenne az alapanyagköltség
b/ nem lehetne pálinkának nevezni, mert az hivatalosan csak gyümölcsből készülhet
Nem az teszi a tökéletes cefrét, hogy szinte az egész csak cukor, éppenséggel fordítva.
1. létezik ilyen, mézpárlat a neve
2. a méz aránylag drága, és ehhez képes nehéz izgalmas párlatot főzni belőle
3. meg tud erjedni magában (felhígítva, élesztőzve), mivel nem csak cukorból áll, de azért könnyebben befullad egy ponton, mint a gyümölcs. Ez mézbornál nem is baj (kicsit édes marad), de szeszfőzésnél a maradékcukor pocsékba megy, illetve ráéghet az üstre.
Magyarul sokkal érdemesebb mézborként meginni, mint lepárolni. Mondjuk igazából annak se a legjobb az ár/érték aránya a szőlőborhoz képest.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!