Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Sör vagy Bor? És miért?

Sör vagy Bor? És miért?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Kiváncsi vagyok rá ki melyiket szereti, és miért!

Illetve miért nem a másikat!

#bor #sör #pálinka #Torkunkba
2022. febr. 6. 12:42
A kérdező szavazást indított:
Sör
Bor
Mindkettő
Egyik sem
35 szavazat
 1/10 anonim ***** válasza:
42%
A sört kifejezetten utálom, mert büdös és rosszízű, a bort csak simán nem szeretem.
2022. febr. 6. 12:52
 2/10 anonim ***** válasza:
30%
Sört még magamnak is főzhetek fullosat 200 körüli korsóáron kis tételes alapanyagvásárlással, bort meg kemény dió jóárasan jót csinálni, és akkor is magad kell termeld a szőlőt, mégis savanyú lesz...
2022. febr. 6. 12:57
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Én rettenetesen felpuffadok a sörtől, minden szénsavas dolgot kerülnöm kell, így marad a bor. Mindkettőt egyformán szeretem, túlélem a sör hiányát :)
2022. febr. 6. 13:01
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Mindkettő jöhet :)

Mondjuk a sör hátránya, hogy büfizek tőle, a bor hátránya hogy romlik a minősége mire elfogy (3-4 hétig iszok egy üveggel).

2022. febr. 6. 13:10
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Iszogatáshoz sör (+ rövidek) kulturált, lassú, vidámabb, bódult berúgáshoz bor.

Viszont nálam van egy ilyen különbség, hogy sört nagyjából bármikor tudom inni, úgy iszom kb, mint a vizet, 3-4-ig alig érzem meg, a bor előtt viszont ennem kell valamit, mert, ha nem, rosszul leszek, de teli hasra se esik jól, szóval ilyen kicsi, csipegetést csinálok előtte.

Másik különbség, hogy a sör íze minél többet iszom belőle, valahogy annál keserűbb, kellemetlenebb lesz, a bor viszont egy idő után akármilyen rossz volt alapból, könnyen lecsúszik.

Szóval nálam mindkettő "viszonylag szeretem" kategória, de egyiket se iszom túl gyakran.

2022. febr. 6. 20:57
 6/10 anonim ***** válasza:
85%
#5 Egy jóféle dupla vagy tripla ipával megkapnád mindkét világ előnyeit...
2022. febr. 7. 08:39
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudok szavazni, mert vagy sör, vagy mindkettő! Igazság szerint sörözni szoktam, mert ízre is jólesik, és attól van egy kissé spicces állapot is. Borozni csak egyszerűen nem szoktam, de az nem jelenti azt, hogy ne szeretném, ha adódik alkalom és megkínálnak, örömmel elfogadom.
2022. febr. 7. 11:01
 8/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat!

Én is mindkettőt szeretem, bár a sör nálam is olyan, hogy akármikor tudom inni.

Viszont a bor, az más.

Ott kevésbé van olyan, hogy felbontok a üveggel és megiszom azt.

2022. febr. 7. 11:52
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Nekem csak a sör.

Engem a bor elnyom nagyon. Illetve én úgymond "szopogatom" a sört, így egy 0.5 literes üveg kitart akár 1 óráig is, de mégsem érzem magam elnyomva, akár jöhet még 1 üveg is.

2022. febr. 9. 19:12
 10/10 MolotovPunk ***** válasza:
100%
Sör, mert szeretem az ízét. :) A bort viszont nem szeretem. Az számomra túl savas ital.
2022. febr. 11. 10:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!