Mièrt jobb izü a sör kiöntve pohàrba, mint üvegböl dobozbol?
Figyelt kérdés
2020. ápr. 18. 14:33
1/9 anonim válasza:
Mert nem.
VAn, akinek üvegböl jobb, van aki meg pohárból szereti.
2/9 anonim válasza:
Egyrészt jobban érzed az illatát, hiszen nagyobb felületen párolog, nem csak közvetlenül a szádba öntöd, másrészt sokkal kulturáltabban néz ki egy átpárásodott, habos pohár, mint egy üveg vagy doboz.
3/9 anonim válasza:
Mikor elkezdtem sörözni, nekem úgy tanították az öregek, hogy csapolt sört korsóból, üveges sört üvegből iszunk, mert úgy a legjobb az íze.
4/9 anonim válasza:
Mert neked úgy jobban ízlik. Ezt embere válogatja.
De egyébként ez, hogy ugyanaz az ital máshonnan más-más ízűnek tűnik, abból ered, hogy a közhiedelemmel ellentétben az ízélménynek csak minimális részét adják ténylegesen az ízlelőbimbóid. A látvány, az illat milyensége és intenzitása, maga a tudat hogy mit is fogsz inni (vagy épp enni) is befolyásolja az ízélményt.
7/9 anonim válasza:
Nekem nem jobb ízű de valamiért jobban csúszik, hogy miért azt nem tudom.
8/9 anonim válasza:
Uvegben es dobozban meg szensavasabb, a poharban mar nem ... tovabba a poharnal van esztetikai elmeny is (habzo gyongyozo sor), ami fokozhatja az elvezetet.
9/9 anonim válasza:
Az üveg és a doboz tárolásra, illetve szállításra való, erre alkották elsősorban. A poharakat és a korsókat pedig ivásra. A söröskorsók formáját az ehhez értő, sörfőző mesterek és csaposok évszázadok alatt kísérletezték ki olyanra, hogy az ízélmény szempontjából a lehető legjobbak legyenek. Sőt, az igazán profi helyeken az egyes sörfajtákat (lager, ale, világos, sötét, szűrt, szűretlen, árpa, búza stb.) különböző alakú korsókban kínálják, mivel mindegyik más korsóban érvényesül a legjobban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!