Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Mièrt jobb izü a sör kiöntve...

Mièrt jobb izü a sör kiöntve pohàrba, mint üvegböl dobozbol?

Figyelt kérdés
2020. ápr. 18. 14:33
 1/9 anonim ***** válasza:
82%

Mert nem.

VAn, akinek üvegböl jobb, van aki meg pohárból szereti.

2020. ápr. 18. 14:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
90%
Egyrészt jobban érzed az illatát, hiszen nagyobb felületen párolog, nem csak közvetlenül a szádba öntöd, másrészt sokkal kulturáltabban néz ki egy átpárásodott, habos pohár, mint egy üveg vagy doboz.
2020. ápr. 18. 14:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Mikor elkezdtem sörözni, nekem úgy tanították az öregek, hogy csapolt sört korsóból, üveges sört üvegből iszunk, mert úgy a legjobb az íze.
2020. ápr. 18. 15:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Mert neked úgy jobban ízlik. Ezt embere válogatja.

De egyébként ez, hogy ugyanaz az ital máshonnan más-más ízűnek tűnik, abból ered, hogy a közhiedelemmel ellentétben az ízélménynek csak minimális részét adják ténylegesen az ízlelőbimbóid. A látvány, az illat milyensége és intenzitása, maga a tudat hogy mit is fogsz inni (vagy épp enni) is befolyásolja az ízélményt.

2020. ápr. 18. 16:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim válasza:
24%
A sör sehogysem jó ízű
2020. ápr. 18. 16:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

# 5


Neked.Nekem meg jó.

2020. ápr. 18. 17:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Nekem nem jobb ízű de valamiért jobban csúszik, hogy miért azt nem tudom.
2020. ápr. 18. 18:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Uvegben es dobozban meg szensavasabb, a poharban mar nem ... tovabba a poharnal van esztetikai elmeny is (habzo gyongyozo sor), ami fokozhatja az elvezetet.
2020. ápr. 18. 23:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Az üveg és a doboz tárolásra, illetve szállításra való, erre alkották elsősorban. A poharakat és a korsókat pedig ivásra. A söröskorsók formáját az ehhez értő, sörfőző mesterek és csaposok évszázadok alatt kísérletezték ki olyanra, hogy az ízélmény szempontjából a lehető legjobbak legyenek. Sőt, az igazán profi helyeken az egyes sörfajtákat (lager, ale, világos, sötét, szűrt, szűretlen, árpa, búza stb.) különböző alakú korsókban kínálják, mivel mindegyik más korsóban érvényesül a legjobban.
2020. ápr. 19. 15:17
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!