Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Ha a házi pálinkát, lenyelés...

Ha a házi pálinkát, lenyelés előtt, kis ideig a számban tartom, annak tényleg van valami élvezeti értéke?

Figyelt kérdés
Barátaim, tegnap este bevezettek, a házi pálesz ivás rejtelmeibe. Ha lenyelés előtt, néhány másodpercig a számban tartom, és ízlelgetem, akkor elviselhetőbb lesz? Így valóban éreztem valami édeskés gyümölcs ízt. A harmadik feles, már egészen elviselhető volt.

#pálinka ivás rejtelmei
2022. febr. 20. 11:00
 1/3 Phoney ***** válasza:
93%

A házipálesz rejtelmei ott kezdődnek, hogy ne igyál szart. Ha trükközni kell azzal, hogy egyáltalán elviselhető legyen, akkor minek erőlteted (azon kívül, hogy nincs pénzed mást inni).

A minőségi töményet viszont tényleg kár garatra verni, viszont ízlelgetni nem egyszerre féldecit szokás, hanem kényelmes kortyokat. Tudod, mintha ital lenne, nem pedig méreg.

2022. febr. 20. 11:12
 2/3 anonim ***** válasza:
0%
Pedig méreg az amit tilt is az egyház barátaim.
2022. febr. 20. 19:15
 3/3 anonim ***** válasza:

Kérdező meg is válaszolta, hogy így valóban érzett némi gyümölcs ízt.

Pont ezért, az ízéért szokták lassan, kortyonként inni, hogy jobban kiérezzék, mikből tevődik össze. Egy whiskyben is felfedezhetőek ezáltal illatban és/vagy ízben akár még gyümölcsös jegyek is, parfümös jegyek (vegyszer,szappan,levendula),csokoládé, stb. a gabonafélék és az alkohol ízen kívül.

Ginekben is néha egyes tipikus növények ízeit ki lehet ízlelni.

Én általában ezt a kettőt fogyasztom, de soha nem húzóra, gyakran koktélban, hogy tovább tartson.

Ha valami új fajtát próbálok, akkor szoktam ízlelgetni, magában, lassú kortyonként.

Persze ehhez tapasztalat, és némi ízérzék is kell, ami nekem szerintem nem túl sok van, így nem is erőltetem, a longdrink a favorit.

Akiknek pedig túl erős magában és/vagy szeretnék hosszabban inni, azok keverni szokták és koktélt készítenek. Ez hígítja, ezáltal tompul az alkohol “marása”, és jobb esetben egy finom íz-kombináció fog maradni a vegyszer és alkohol helyett. Ezt is kortyonként szokás, mert itt már egy komplett ízélményt kapsz.

2022. febr. 21. 14:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!