Ha a házi pálinkát, lenyelés előtt, kis ideig a számban tartom, annak tényleg van valami élvezeti értéke?
A házipálesz rejtelmei ott kezdődnek, hogy ne igyál szart. Ha trükközni kell azzal, hogy egyáltalán elviselhető legyen, akkor minek erőlteted (azon kívül, hogy nincs pénzed mást inni).
A minőségi töményet viszont tényleg kár garatra verni, viszont ízlelgetni nem egyszerre féldecit szokás, hanem kényelmes kortyokat. Tudod, mintha ital lenne, nem pedig méreg.
Kérdező meg is válaszolta, hogy így valóban érzett némi gyümölcs ízt.
Pont ezért, az ízéért szokták lassan, kortyonként inni, hogy jobban kiérezzék, mikből tevődik össze. Egy whiskyben is felfedezhetőek ezáltal illatban és/vagy ízben akár még gyümölcsös jegyek is, parfümös jegyek (vegyszer,szappan,levendula),csokoládé, stb. a gabonafélék és az alkohol ízen kívül.
Ginekben is néha egyes tipikus növények ízeit ki lehet ízlelni.
Én általában ezt a kettőt fogyasztom, de soha nem húzóra, gyakran koktélban, hogy tovább tartson.
Ha valami új fajtát próbálok, akkor szoktam ízlelgetni, magában, lassú kortyonként.
Persze ehhez tapasztalat, és némi ízérzék is kell, ami nekem szerintem nem túl sok van, így nem is erőltetem, a longdrink a favorit.
Akiknek pedig túl erős magában és/vagy szeretnék hosszabban inni, azok keverni szokták és koktélt készítenek. Ez hígítja, ezáltal tompul az alkohol “marása”, és jobb esetben egy finom íz-kombináció fog maradni a vegyszer és alkohol helyett. Ezt is kortyonként szokás, mert itt már egy komplett ízélményt kapsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!