Mennyire gáz 2 lityós műanyag packos bort venni?
Kb. fél éve rászoktam hogy minden Szombat este megiszom fél üveg bort. Máskor szigorúan semmit nem iszom. Se társaságban, sem egyedül.
Nagyon jót tesz. Kisimulnak az idegeimm, nagyon jól alszom. Egész héten sokkal nyugodtabb vagyok tőle, egyértelműen javít az életminőségemen.
Először tokait vettem. Most jó ideje 600Ft-os félédes BB rozé bort veszek.
Múlt héten viszont összeszedtem magam és vettem egy 350 Ft-os Vince félédes fehér bort. Ez még mindig üveges, de olcsóbb. Ugyanolyan jó.
Utoljára 14 évesen ittam kannás bort. Jó kis koccintóst, semmi baja nem volt.
Most 28 vagyok, nyilván már nagyobb a szégyenérzetem mint annó.
Alapból szégyellek aloholos dolgot venni ezért nem nézelődöm hosszan a polcnál. Minél gyorsabban berakok valamit. Barátaimnak sem mondtam el ezt a szokásom, barátnőm meg másfél éve nincs.
Alapból szedek kis mennyiségben 2 féle benzót, 2 féle antidepresszánst és néha altatót. Ez a heti 1 esti borozás többet ér mint az összes többi vegyszer együtt.
Ma elgondolkodtam a dolgon. Nagyon hitvány igényekkel áldott meg jóisten. Jó esély van rá hogy pennys 550Ft-os 2 literes kannás is megfelelne nekem. Arany...valami a neve.
Nem vagyok annyira csóró, de minek költök ennyit borra (havi 2.400Ft-ot) ha szinte ingyen megvehetném a kannásat. Vagy legalább kipróbálhatnám, csak túl erős a szégyenézetem. Viszont az is rossz érzés hogy kizárólag a szégyenérzet miatt b**szom el pénzt.
Vettem annó Aranykorsót is. Hasonló Pennys márka, csak sör. Az is tök jó volt. Sört viszont már nem iszom. Allergia teszten kimutatták hogy maláta intoleranciám van. Tényleg érzem hogy rosszabb az emésztésem a sörtől.
Nem értem ezt az egész bor kultúrát. Mindenféle árban vannak borok. Mindnek ugyanaz a lényege: megiszod és ettől kicsit relaxáltabb leszel. Vannak mindenféle árban, tök hasonló az ízük. Egyik sem rossz ízű. Ha érdekelne annyira az íze hogy emiatt többet fizessek, akkor is irreálisnak tartanám az árkülönbséget.
Az hogy melyik mennyire egészséges megint csak kérdéses. A 2.000Ft-os, a 600Ft-os és a 350Ft-os bort is Magyar pincészetben palackozták.
A nyakamat tenném rá hogy a kannásat is Magyar pincészetben palackozták. Végülis a szőlő rohadt olcsó. Nem kell lepárolni sem csak felvizezni és erjeszteni egy darabig.
A 2.000 Ft-os és a 600Ft-os bor 12%-os, a 350 Ft-os 11%-os. A kannás is 11%-os.
Úgy érzem hogy kb. az üvegért meg a szégyenérzet elkerülésére fizetek.
Amúgy nagyon aranyos csajok vannak a Pennyben. Hetente többször látom őket. Tök kedvesek, de nem tervezek randizni egyikkel sem szóval amiatt nem kéne a drágább bort vennem.
1: Az lesz, kísérletezem. Egyébként ha belegondolok, mintha minimálisan rosszabb lett volna az emésztésem Vasárnap. Utánaolvasok a dolgonak este. Meg ki is próbálom. Álítólag az olcsó bor rosszabb az emésztésnek, a gyomornak. Most már érdekel, hétvégente tesztelek. :-)
Egyébként sem árt ha megtanulok a testemtre jobban figyelni. Hajlamos vagyok túlhajtani magam, meg pl. mikor koronás voltam akkor is úgy szóltak a munkatársak (én észre sem vettem hogy tüsszögök). Szóval ez egy jó gyakorlat lesz számomra.
Úgy gondolom különösebben senkit nem érdekel,hogy az ember mit tesz a kosarába.Amennyiben fizet érte.
-------------------------------------------
De ha tényleg csak az a ~3,75 deci bor kell hetente,akkor az akár lehetne valami jobb is szerintem.
A kannás is szőlőből van - abból a szőlőből, ami a különféle, nem feltétlenül minőségi, de azért normális borok elkészülte után még visszamarad, és mindenféle adalékanyaggal még kijön belőle valami borszerű lötyi. Az adalékanyag sokszor tabletta formájában kerül bele, innen a tablettás név.
Az üvegnek meg van értelme, mert a műanyagot oldja az alkohol, és hosszú távon még egy bor sem tárolható benne (tömény meg főleg nem). Üvegben sokkal tovább megmarad a minősége. Nem véletlen, hogy pont a masszív alkoholistáknak szánt termék van PET palackban, mert az úgyis olyan hamar elfogy, hogy elhanyagolható a kioldódott műanyag mennyisége. Viszont ha egy aranyérmes bor lenne PET palackban, amit évek múlva is fogyasztanak még, na az konkrétan tönkremenne. Nem feltétlenül lenne ihatatlan, de nem lenne különb, mint egy frissen palackozott párszáz forintos bor, míg üvegben, megfelelő körülmények között tartva még jobb is lesz, mint eredetileg volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!