Pálinka PET palackban?
Szóval lett főzetve pálinka (nagyapám főzette) és ott pet palackba töltötték, majd lezárták légmentesen. Semmi szaga sincs, meg rendesen rá van forrasztva a kupak (tudjátok, azzal a cuccal ami elszakad amikor először kinyitjátok). Szóval hallottam, hogy nem jó ilyenben tárolni, de akkor miért teszik ilyenbe? Illegve, hogyha ilyen pet palackban viszek valahovs, nem fognak "kiröhögni" hogy nem üvegbe vittem?
A válaszokat előre is köszönöm.
"Szóval hallottam, hogy nem jó ilyenben tárolni, de akkor miért teszik ilyenbe?"
Mert igénytelenek.
Az alkohol oldószer, kölcsönhatásba lép a palack anyagával, szépen elkezdi kioldani a finom kis vegyületeket, amik a műanyag részét képezték eredetileg. Te meg azt megiszod.
Előtted már megkérdezték, olvasd el az akkori válaszokat:
https://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__bor-sor-rovidi..
A PET nem lép kölcsönhatásba az alkohollal, viszont:
1. az etil-acetát igen, szóval átkosbeli jellegű, büdös-karcos házit nem érdemes beletölteni. Vannak főzdések, akik ma is kiadnak ilyet, mert ha ecetes a cefre, akkor vagy ilyen lesz, vagy sokat kell kiönteni az elejéből
2. a PET nem légmentes anyag, folyamatosan szellőzik benne a pálinka, ami rövidebb távon nem is baj, de idővel igen.
Fú öreg minden házibuliba kell egy arc aki nonstop kínálgatja a nagyapja undorító cefréből főzött kerítésszaggató pálinkáját, PET palackban persze..
Ez az akitől menekülsz de úgyis megtalál és még be is szól ha esetleg visszautasítod még itt megsértenéd a nagyapja becsületét aki tisztességes két kezi munkával pakolta bele az ócska filléres rothadó cefrét meg autógumit
10 millió pálinkaszakértő országa vagyunk de azért még normális házipálinkát nem ittam pedig voltam már jópár helyen elhiheted. Csak olyan helyen ahol eladásra (is) csinálják a pálinkát.
Szóval tökmindegy hogy PET palack vagy nem, az emberek így is menekülni fognak aztán meg szenvedni ahogy marja ki a torkukat meg a gyomrukat a műanyag szagú acetonos förmedvény
Ha adhatok egy tippet és jó arc akarsz lenni a buliban, akkor vigyél egy Johnny Walkert vagy vmi más normális, embernek való piát
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!