Házi pálinkát, illetve házi bort meddig lehet műanyag palackban tárolni? (Nem hűtőben. )
Pálinkát eleve nem teszünk a hűtőbe, nem valamiféle vacak, amit tompítani kellene a hidegebb hőfokkal, mint pl. egy Jäger, Hubi, és hasonló cuccok.
Pálinkát nem szokás műanyagban tárolni, ebben megoszlanak a vélemények, hogy az bármit is kioldana a palackból/rontana annak ízén, de pálinka esetében azt javasolják, hogy amennyiben főzeted, akkor a főzdéből műanyag kannákban hozd el, (triviális oka van, nem törik!), majd otthon töltsd át üvegbe. Házi bort sem tartanék huzamosabb ideig műanyagban (lehet, persze), de mindkét esetben leginkább azért, mert gusztustalan! Tiszteljük már meg annyival a saját előállított termékeinket, élelmiszert, hogy az egy normális csomagolást kap! Ha bárki eljön hozzád és megkínálnád a saját borodból, pálinkádból és azt előveszed egy mondjuk kólás műanyagpalackban vagy kannában, hát őőő, szerinted arról milyen véleményt alkot mielőtt még megkóstolná?
Úgy egyéb iránt ha ez csak egy elméleti kérdés, akkor házi bor, még akkor is, ha semmilyen kezelést nem kapott, darabban, műanyag palackban, 12-15 fokon szerintem eltárolható akár 1 évig is csak élvezeti értékéből jelentősen veszít. Ha nincs pince, akkor viszont tedd hűtőbe.
Ha nem... Ha kisebb mennyiség, akkor is nincs ezer forint egy 5L-es demizson! 7 decis üvegek már pár 100 forinttól kaphatók az összes gazdaboltban, ha esetleg nincs otthon, bár nálam mindig hegyekben áll, annak ellenére, hogy nem vagyok egy nagy alkoholizáló. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!