Komoly alkoholizmus ha minden nap megiszok 5-6 doboz sört?
aa
vagy rendes rehab
elvonó
orvos
és ezt komolyan írom. nem rosszból, nem sértésből. ez betegség, ezen segíteni kell. kérem forduljon orvoshoz, szakértőhöz, kérjen segítséget
Mennyi ideje van meg ez a rendszer? Ha jól számolom, akkor alkohol térfogatszázalékos arányban 4 sör már simán felér 1 üveg borral! Egy ismerősöm egyik rokona 3 éve halt meg, 20 éven keresztül egymaga minden nap megivott 1 üveg bort, és végül annyira tönkrement a mája, hogy kórházba került miatta, de már az orvosok sem tudták megmenteni az életét!
A szomszédunk pedig tavaly halt meg 76 éves korában, bár életében sosem vetette meg az alkoholt, de főleg inkább nyugdíjas korában "indult be" rendesen, azóta tényleg kivétel nélkül minden nap háromszor-négyszer járt a kocsmába! A lé eltelítette, így már egyre kevesebbet evett, viszont sok alkoholt ivott, utolsó éveiben már teljesen csontsovány volt, és annyi ereje sem volt Neki, hogy ha elesett, akkor segítség nélkül egymaga fel tudott volna állni!
Amúgy Wikipedia szerint az alkoholfogyasztás egészséges felső határa nőknél 14, férfiaknál 21 egység hetente. 1 egység pedig sörből 1 poharat/dobozt jelent, tehát max. fél liter, ami átszámolva naponta 3, nálad viszont akkor ha jól értem 4-6 simán lemegy naponta! Ez már kissé durva alkoholizmus!
Én is szeretem a sört, és bár berúgni sosem akarok, de egy kis spiccesség jólesik, emiatt az erősebb söröket preferálom, de azért tudom hogy hol a határ, és nem iszom minden nap, átlag 4 doboz sör nekem a HETI adagom, de van úgy is, hogy olykor 2-3 hétig abszolút nem iszom alkoholt!
Nagyon egyszerű! Próbáld ki, hogy 1-2 napig nem iszol alkoholt.
Remeg a kezed, ráz a hideg, émelyegsz, feszült vagy, verejtékezel és hevesen ver a szíved? Ha igen, akkor elvonási tünetei vannak, tehát alkoholfüggő vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!