Borozásnál milyen esetben szokás dekantálót használni és milyen esetben öntik ki simán a pohárban? Erre vonatkozik valamilyen “etikett”, függ a bor típusától vagy attól hogy miként volt tárolva (stb.)?
Figyelt kérdés
2022. jan. 28. 21:11
1/5 A kérdező kommentje:
Pohárba*
2022. jan. 28. 21:11
2/5 anonim válasza:
nagyon nem értek a témához, de ha jól tudom érlelt vörösborokat szoktak dekantálni
de majd mindjárt jön Phoney és elmagyarázza :D
3/5 anonim válasza:
Olyan borokat dekantálnak, amiknek jót tesz a levegővel való érintkezés fogyasztás előtt, lényegében átszellőztetik a bort.
4/5 anonim válasza:
A fent említetteken (oxigénnel való érintkezés) kívül a másik esetleges szempont az az üledék eltávolítása lehet, mely idősebb boroknál gyakran előfordul (és nem borhiba!).
5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2022. febr. 4. 14:42
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!