Borozáshoz milyen fajta sajtot szoktak kínálni?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Attól függ, hogy hol. Ha elég puccos hely, akkor környékbeli, helyi termelésű kézműves sajtokat.
Nekem pl. az osztrák (stájer, vagy tiroli) Bergkäse jön be.
De jó a (valódi) Emmentáli is, svájciak közül a Gruyere, és van még pár nagyon finom aromás keménysajt.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Atól függ milyen bor. Ha egy könnyű reduktív bor ami fehér vagy rozé és sáv hangsúlyos. Akkor a friss sajtot kínálnak mellé. Aminek nincsen erő teljes íze. Egy ementáli melé már hordóban érlelt fehér borokhoz kínálják.pl:chardonnayhoz
Kéksajtokhoz: típikusan tokaji aszút szoktak kínálni. De ez mindig a borsó végén van mert a leg karakteresebb párosítás.
Ha érettebb sajtokról van szó akkor vörösborok. A vörös lehet testes hordós érlelésű.
Kecskesajtokhoz a savanykásabb olaszrizlingek jól párosíthatok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!