Borozáshoz milyen fajta sajtot szoktak kínálni?
Attól függ, hogy hol. Ha elég puccos hely, akkor környékbeli, helyi termelésű kézműves sajtokat.
Nekem pl. az osztrák (stájer, vagy tiroli) Bergkäse jön be.
De jó a (valódi) Emmentáli is, svájciak közül a Gruyere, és van még pár nagyon finom aromás keménysajt.
Atól függ milyen bor. Ha egy könnyű reduktív bor ami fehér vagy rozé és sáv hangsúlyos. Akkor a friss sajtot kínálnak mellé. Aminek nincsen erő teljes íze. Egy ementáli melé már hordóban érlelt fehér borokhoz kínálják.pl:chardonnayhoz
Kéksajtokhoz: típikusan tokaji aszút szoktak kínálni. De ez mindig a borsó végén van mert a leg karakteresebb párosítás.
Ha érettebb sajtokról van szó akkor vörösborok. A vörös lehet testes hordós érlelésű.
Kecskesajtokhoz a savanykásabb olaszrizlingek jól párosíthatok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!