A sörök erősségében az alkohol tartalom a meghatározó?
Szerintem az alkohol és a komló mennyisége együttesen. A komló, mint kenderféle felerősíti az alkohol hatását, így bár a sörben sokkal kevesebb alkohol van, mégis jóval hamarabb megérzed a hatását, mint a töményekét!
A komló fajtáihoz (Saazer meg a t#köm tudja) és mennyiségéhez nem értek, így én is inkább csak az alkohol mennyiségét nézem, illetve hogy igazi komló (is) legyen benne, ne csak kivonat. Na nem berúgni, de egy kissé spicces állapot jólesik, ezért az erősebb söröket preferálom, nálam 5% az alsó határ. Legtöbbször Borsodi Mestert szoktam inni, na de itt a lényeg, hogy amikor sógorom megkínált Arany Ászokkal, azt mégis jobban megéreztem, pedig csak 4.3%-os, ezért gondolom, hogy a komló fajtája is számíthat.
Biztosan van 9% feletti, csak én még nem találkoztam vele.:) Ezt szoktam venni, de kevés helyen kapható:
Ööö nem. A komló miatt nem fogsz jobban berúgni. A töményektől a szénsav és a felszívódási sebesség különbsége miatt van eltérés, semmi köze hozzá a komlónak. Az átlagos ipari sör, mint amiket te is írtál, amúgyis csak nyomokban tartalmaznak komlót.
Úgy halottam hogy a Cseh Sörök nagyon erősek! Bár nem értek hozzá!
Krusovice pedig csak 4,2 fokos! Így e hőfok alapján elég sok ipari sör erősebb nála nem? Főleg a Borsodi Bivaj!
Kérdező, hőfok vagy szeszfok? Nem mindegy, a hőfok hőmérséklet, a szeszfok pedig alkoholtartalom!
Amúgy az íz és a szeszfok nincs összefüggésben egymással, és a cseh sörök inkább jóval keserűbbek az átlagnál, viszont nem annyira erősek, a standard 4.2% (Krusovice) és 5% (Staropramen) között van, kivéve a Svijany-nak van egy erősebb változata is, ami 5.6%-os. A belga sörök lágyabb ízűek, viszont sokkal erősebbek, amiről tudok, a Hoegaarden nyitja a sort 4.9%-kal, és nem ritkák belőlük a legerősebb sörök sem, ami 12%-ot jelent!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!