Le lehet így szokni az alkoholról, vagy legalábbis a vágyról?
Lett volna mit ünnepelni, ezért nagyon szemeztem a boltban whisky-kkel. Végül nem vettem, még csak egy sört se 200 Ft-ért. Aztán egy pizzériában vettem egy pizzát, nem akartam szeleteket, hanem valami egészet, de ne túl nagyot. A 32 cm-es volt elöl, és nem tudtam, hogy akkora lesz, kisebbnek tűnt, hát azt vettem. Fizetek, 2890 Ft. Néztem egy nagyot, de úgy voltam vele, belefér. És míg vártam, hogy kisüssék, elgondolkodtam, hogy kb. 10 perce szemeztem a whisky-kkel a boltban, amit ha megveszek, két választás lett volna:
1. lehúzom 1 max 2 nap alatt, és berúgok + másnaposság
2. elkortyolgatom decinként, esetleg kólával, nincs berúgás
Ebből következően azt vontam le, hogy jobban megérte egy túlárazott, ambár tényleg finom pizzát majdnem 3000-ért megvenni, mint egy üveg whisky-t 3-5000-ért. És ezzel nem ittam, nem lettem másnapos. Ha meg be se rúgok, mert elosztom, mint fent írtam, akkor meg végképp nem lett volna értelme kortyolgatni.
Szélsőséges példa volt pont a whisky, de behelyettesíthető mással, mert végül is kell nekem mondjuk 7 sör, hogy tényleg berúgjak, vagy 1.5 liter bor, bár az se hányós berúgás, csak másnapos fejütéses, amitől másnap este már iszol, hányásos után azért annyira nem szoktam.
Szóval a pénzt, amit piára költenék, inkább eleszem, akkor is, ha tudom, abból a pizzapénzből házilag sokkal jobb pizzát csinálhatnék, sőt, akár 2-3at is ki tudnék sütni. Mégsem ahhoz hasonlítom, hanem az alkoholhoz.
"1.5 liter bor, bár az se hányós berúgás, csak másnapos fejütéses"
🤣🤣🤣🤣🤣
Lány vagyok, simán megiszom 2 liter bort ha úgy van, másnap meg úgy kelek, mintha nem is ittam volna alkoholt 🤣...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!