A házi likőrt whiskyvel vagy vodkaval érdemesebb megcsinálni?
Figyelt kérdés
Több receptet találtam, melyikkel jobb? Köszi 😄2022. jan. 11. 22:57
11/16 anonim válasza:
Ezekhez egyértelműen vodka!
A vodka az egyik legtisztább (legsemlegesebb ízű) alkoholos ital.
A whisky meg nem is lehetne különbözőbb, bármibe is belekeverve dominál a karaktere. "Mint ha vasúti talpfát nyalogatnál". Aminek a maga kultúrájában és ízlésvilágában megvan a bizonyított szerepe, de likőrbe, ráadásul más ízvilágba elvinni ezt a karaktert, gyakorlatilag lehetetlen.
Egy Baileys-t el tudok képzelni whiske(!)y alappal (ha már..., akkor mindenképpen Ír!) , de a fent említettekhez kizárólag semleges ízű illik. Illetve azokból kivitelezhető, szóval nem ízlés dolga, hanem nem lehet másból.
12/16 anonim válasza:
Egyértelműen Vodka! Az igazán jó vodkának alíg van íze.
13/16 anonim válasza:
Igazából én karácsonyra szerettem volna likőröket csinálni (sajnos nem jött össze), így elég sok receptet néztem. Amiket én néztem, például a tojáslikőrbe a legtöbben rumot raktak, a nagyon házi, mondjuk Kinder Buenos vagy éppen Nutellás likőröket vodkával láttam (gondolom, hogy a csoki íze legyen a legkivehetőbb és whiskeyt nagyon kevésben láttam. Egyébként szerintem ízlés kérdése, ki mit szeret vagy épp mit nem szeret:)
14/16 anonim válasza:
Ez mind attól függ, milyen likőrt készítesz. A házi "bélisz"-hez whisky való, az eredeti is whisky alapú. A sima tojás-, vagy csokilikőrökhöz inkább vodka, mert annak van semleges íze, csak az alkoholfokért kell felelnie. A "Sportszelet" likőrhöz viszont kifejezetten rum dukál. Az a lényeg, hogy ezekhez a házi cuccokhoz bőven elég a diszkont piákat megvenni, semmivel nem lesznek rosszabbak, mintha drága, márkás italokból készítenéd 😉
15/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek! 🥰
2022. jan. 14. 22:28
16/16 anonim válasza:
A likőrt vasból csinálták tudtommal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!