A bornak miért tulajdonítanak "rosszabb" részegséget?
mert buták
ilyen szempontból nincs különbség alkohol és alkohol közt
Mert túl sokat ittak (vagy borból, vagy bármi másból) és túl kevés agysejtjük maradt.
Nem akarok belemenni, hogy napi szinten hány ilyen légbőlkapott agyfosást hallok, tudományos tényként beállítva, de elkeserítően sokat.
Igaza volt Einstein-nek, mikor azt mondta, hogy az emberi butaság végtelen...
Az alkohol az alkohol, inkább a prekoncepciók határozzák meg. Ha pl. én azt várom a sörözéstől, hogy ettől szociálisabb leszek, akkor valószínűleg szociálisabb is leszek (mert mondjuk gyerekkoromban láttam a szüleimet társaságban sörözgetni és jól mulatni). De ez pszichés prekoncepció.
Inkább függ attól, hogy mennyit és hogyan iszik az ember, mint attól, hogy mit.
Ugyanazért, amiért legalább ennyien (szerintem inkább többen) a töményre mondják ugyanezt: mert ők így jártak vele.
Aztán ha egyszer már eldöntötted egy italról, hogy te ilyen vagy olyan vagy tőle, onnantől gyakran ez a hozzáállás irányítja az összes további alkalmat is.
Egyébként az az italfajta szokott rossz részegséget okozni, amit az ember nem igazán szeret vagy nincs hozzászokva, ezért esetleg sokkal előnytelenebbül adagolja, mint a megszokott italait. Én lényegében mindent szoktam inni valamilyen rendszerességgel, úgyhogy nekem nincsenek is ilyen mumus italaim.
Ja, +1: sokan igen ocsmány borokat isznak, mert nálunk bizonyos körökben becsípődött, hogy ami üveges (pláne dugós), az mind minőségi bor... a házibor meg pláne csakis "nagyon jó" lehet, hiszenhát HÁZI. De ezeknél sem az összetétel okozza a furcsa részegséget (a másnapot annál inkább), hanem a gusztustalan íz, savasság okozta rossz adagolás, illetve enyhe rosszullét, na meg a jellemzően magas cukortartalom miatt a gyomorból is eléggé szakaszosan ürül, amitől minden cukros ital alattomos lesz és hirtelen ver fejbe – persze, hogy hülye leszel.
Ezek a problémák így együtt a rossz borra jellemzőek (különösen a közkedvelt félédes párszáz forintos lőrékre, de a háziborok egy jó részére is), a többi olcsó italra nem, vagy kevésbé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!