Miért rosszabb az égetett szesz, mint a sör vagy a bor?
Konkrétan milyen szeszből, mennyi miben, és minél rosszabb?
Így általánosítva elég értelmetlen a kérdés. Egy kupica pálinka pl semmivel sem rosszabb mint egy pohár olcsó kannásbor.
Az alkohol dehidraltálja a szervezetet, ezért jelentkeznek - többek között - a másnaposság tüetei. A rövid italokban kevesebb folyadékot viszünk be a szervezetbe, amit más folyadékkal pótolni kellene, de nem teszik.
Így sokkal ütősebben jelentkezhet a másnap reggel.
A másik okot már említették: Többet lehet hirtelen inni belőle, mint pl. a sörből. :)
Egyik szesz sem jó, csak van, amelyiket jobban tudod tolerálni (mert alacsonyabb az alkoholtartalma).
A sokat istenített vörösbor sem egy életbiztosítás, ott is az egészségügyi határérték férfiaknál 0,5-1 deciliter (!), nőknél ennél is kevesebb. Annyit nem nyersz vele, mintha 1-2 fürt piros szőlőt megennél.
A szőlő egy nagyon egészséges dolog, minden pontja sokat ér. A héja, a húsa, a magja, minden. Inkább nyersen enném, de saját felelősségre mindenki azt csinál, amit akar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!