A gargalizált, vagy szájban öblögetett 40%-os alkoholfélétől megemelkedhet annyira a véralkoholszintje, hogy az mondjuk 2-3 óra múlva, egy közúti ellenőrzésnél szondával kimutatható?
Milyen betegség az, ahol 40%-os alkohollal kell gargarizálni?
Komolyan érdekelne.
A rendőrök sem hülyék.
Nekem pl. ha fáj a torkom, 52 százalékos pálinkával gargalizálok (nem akkor, amikor már fáj, hanem amikor kapar, még az elején).
(Amúgy nem iszom, lenyelni nem is tudnám.)
Egyszer kaptam kölcsön egy alkoholszondát, amivel kísérletezgettem kicsit.
Közvetlenül egy pálinka lenyelése után ki is akad a műszer.
Próbáltam konyakmeggyet és vörösboros marhapörköltet fogyasztani, és mind a kettőt kimutatta rövid idővel a fogyasztása után. (kb. 15 perc)
Nincs azonban probléma, mert ha valóban nem ittál akkor legegyszerűbb, ha nem ismered el az alkoholfogyasztás tényét. Helyszíni bírságot ebben az esetben nem szabhatnak ki, úgyhogy visznek a kórházba aztán csinálnak gyorsan egy vérvételt, ami tisztázni fog.
Ha azonban mégis alkoholt mutatnak ki a véredben, akkor már nem szabálysértési bírság lesz, hanem komolyabb ügy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!