Miért van a mustnak dohos íze?
Dobd ki!
Lehetséges az, hogy maga a gyümölcs volt penészes, ill. azzal volt probléma, de okozhatja ezt oxidáció is, azaz azzal, hogy nyitogattad a palackot levegőhöz jutott, ilyenkor elszaporodnak a levegőben lévő káros baktériumok, mint pl. a penész, gomba... szóval nem is muszáj ezt már a gyümölccsel bevinni!
Mi volt ezzel a terv egyáltalán, mert nem is értem? Mustot akartál a végtelenségig tárolni anélkül, hogy abban erjedés indulna meg?
Ezt most már megivásra se! Öntsd ki!
A cefre/must, készüljön az szőlőből vagy más gyümölcsből, egy erősen romlékony dolog, szóval igen, "megtud romlani érés közben". :)
Valamikor régen, amikor még volt szőlőnk egy kis hordó mustot mustnak akartunk megtartani és a férjem beleszórt valami port, ami megakadályozta az erjedést.
Akkor tudtam mi az, de már elfelejtettem. Biztos lesz, aki tudja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!