Boros fivéreim! Miért lehet az, ha Pinot Noir-t vagy pl. Cabernet Sauvignon-t iszom, és utána házi készítésű Zöldveltelinit, abszolut dohos, büdöset érzek?
Nem lehet régi a hordód?
Egy középkategóriás vörösbort is jó minőségű, francia tölgyfahordóban tárolnak, és 2-3 alkalomnál többször nem használják őket! Tényleg így van, láttam. És a hordón sok múlik, ilyen dohos íz attól szokott lenni.
Igen, két teljesen különböző ízvilág. És tény, hogy egy vörösbornak erősebb tanninjai, és bonyolultabb ízei vannak.
Egy ételsorban is, mindig a visszafogottabbaktól haladunk a karakteresebbek felé.
A keverés tényleg nem jó, de ha mégis van, akkor inkább előbb fehér, utána vörös.
Nem pont olyan, mint amit írtál, hogy eltompul az ízlelőbimbó, de hasonló a mechanizmus. Mindig az intenzívebb ízek felé kell menni.
Ha a hordó jó nem tudom mi lehet.
Nekem reggelente szokott előfordulni, főleg hogyha a barátom pincéjébe alszunk, és beszippantunk még hajnalban vagy 2 bambit.
Biztos valami természetes élesztő vagy sav dolgozik.
Egy a lényeg. Egészségedre!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!