Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Cseheken és a belgákon kívül...

Cseheken és a belgákon kívül kik készítenek még nagyon jó söröket?

Figyelt kérdés
2021. szept. 4. 17:32
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Dánok, németek.
2021. szept. 4. 17:44
 2/12 anonim ***** válasza:
63%

Nem értek hozzá,de:

🇩🇪🇩🇪🇩🇪🇩🇪🇩🇪🇩🇪🇩🇪🇩🇪🇩🇪

2021. szept. 4. 17:45
 3/12 anonim ***** válasza:
85%
Hollandok.
2021. szept. 4. 18:28
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Az angolok és írek is jókat főznek. Igaz, nem a nálunk népszerű lagerekben a kiemelkedőek, hanem inkább az ale söreik.
2021. szept. 4. 18:36
 5/12 anonim válasza:
100%
Attól függ, hogy mit tekintesz jó sörnek. A belga és a cseh sörök is teljesen eltérőek. A német tisztasági rendelet nem is tekinti sörnek a belga sörök többségét. Egyébként szerintem mára már a magyar sörök is teljesen elfogadhatóak, szépen felfejlődtünk ezen a téren. Jók a német sörök, lehet találni nagyon frankó francia (jellemzően valamilyen apátsági) söröket, az angol sörök (ale-ek) is izgalmasak, de nem maradnak el a dánok sem ezen a téren. Az amerikai sörök is kezdenek beszivárogni, ott is vannak jókis, rosszak is. A kínai/japán rizs sörök pedig kifejezetten egzotikusak. Szerintem érdemes kóstolgatni, próbálgatni és saját véleményt kialakítani. Arra pedig aki azt mondja, hogy csak az XY márka a jó, a többi mind pocsék nem kell hallgatni. Ismerek olyat aki mai napig a kőbányaira esküszik. Egészségére, nincs azzal sem baj.
2021. szept. 4. 18:41
 6/12 anonim ***** válasza:
75%
angol, ír ale. én jobban szeretem mint a lagert. a dánok minden agyoncukroznak sajnos
2021. szept. 4. 19:20
 7/12 anonim ***** válasza:

Kisüzemben kb bármelyik fejlettebb országnak van kiemelkedő főzdéje, nekünk is. Amerika az abszolút csúcs, mivel ők is kezdték az egészet, de nagyon jók az angolok, spanyolok, oroszok, skandinávok is. Viszont van kiemelkedő főzdéje az észteknek, letteknek, franciáknak, de még a braziloknak vagy a görögöknek, románoknak is.

Szóval a jó válasz, hogy bármelyik országban lehet találni jó sört, amelyik nem banánköztársaság. Persze ehhez ismerni kell a főzdéket, mert kisüzem révén nem fognak szembe jönni bármelyik közértben vagy kocsmában.

2021. szept. 4. 23:24
 8/12 anonim ***** válasza:
72%

Egy máj kevés az összes sör végigkóstolására XD

Viccet félretéve, jó sör mindenhol van,viszont nem ugyanazt találjuk jónak.

Engem például az általad dícsért belga sörök teljesen hidegen hagynak. Egyszerűen nem az én ízvilágom.

2021. szept. 5. 08:02
 9/12 A kérdező kommentje:
Mert nem értesz hozzá 8as
2021. szept. 5. 10:04
 10/12 anonim ***** válasza:
#9 Lehet igazad van :) csak 15 éve főzök ,és 25 éve iszok söröket, amelyek között jópár igazi különlegesség is akadt XD 8-as voltam
2021. szept. 5. 13:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!