Mi a véleményed a kannás borról?
Pár évvel ezelőtt azt állították róla, hogy meg lehet tőle vakulni.
Főleg, ha alkoholista vagy és nagy mennyiségben fogyasztod.
"A vodka sokkal jobb tényleg,"
Red bull+vodka, vagy vodka+narancs. Így tényleg jobb!
"attól hamarabb lesz szivacsos az agyad, előbb megbolondulsz, aztán májrákban meghalsz."
Azért nem olyan gyakran iszom. Kb 3-4havonta fél liter, vagy 0,7l egyszerre. Mármint egy este.
Középiskolás koromban (úgy a 90-es évek első felében) gyakran vettünk kannás bort, 1 liter 40 Ft körül volt, ami a havi kb. 400 Ft "jövedelmemből" a leggazdaságosabb részegedési módszernek ígérkezett. Úgyhogy vittük a fantás műanyag palackokat a lerakatba, ahol a tulaj a benzines kaniszterből mérte a löttyöt. Már a kortyolgatás elején éreztem, hogy nehezen csúszik, és kívánkozik felfelé. Fura, visszataszító, műíze volt. Kénytelen voltam időnként rágyújtani cigarettára, hogy valamelyest semlegesítsem. A kannás bortól sohasem rúgtam be, mert mindig rosszul lettem tőle. 1 litertől általában hánytam, fájt tőle a fejem és a gyomrom. És másnap mindig forgott velem a világ. Volt olyan, hogy a megvett "bort" megkóstolva kiderült, hogy leginkább a kovászos uborka levére hasonlít, de az is előfordult, hogy a palack alján maradt kb. fél liter "muskotályt" a garázsban felejtettem, és néhány hónap múlva úgy megfeketedett, mint a kávézacc.
Kisalföldi gyerek vagyok, és először a Balatonon ittam igazi, valódi, szőlőből készült bort, 17 évesen. Akkor jöttem rá, hogy mi a különbség a bor és a kannás cefre között. Soha többé nem vettem kannás bort azóta sem, és nem is lennék rá hajlandó. A tablettás borral szembeni viszolygásom megmaradt: a kocsmákban és éttermekben leginkább palackos bort rendelek, csupán jobb helyeken iszom folyóbort.
Hát....
Olyanokat tudnék mesélni, hogy..
pl.: Anno. mikor elmentünk egy buliba egy 4es volt 900Ft, de minden pia. Kínomba meg a pálinkát akartam beönteni a szemembe, hogy berúgjak,de azért annyira nem hülyültem meg. Azért, mert be nem lehetett piát vinni, ha ki mész, akkor elúszott a belépő.
Egy tipp: Mindig minőségi piával kezdj, mikor már eléggé van benne, akkor menj a sz@rabbakra.
pl: Kezded fütyülőssel, tokaji borral, mikor már eléggé be vagy b@sza, iszod a kannásat stb, mert műr úgyis mindegy.
Az egyik haver egyszer nagyon berúgott, hallotunk olyasmit, hogy a szappan semlegesít stb. És csináltunk egy koktélt: fél liter víz+30dkg só+3dl folyékony szappan. És megitta, eleinte jól is volt, de utána...
De csak a mosott piáktól hülyülök meg ennyire, a normálistól nem.
"attól hamarabb lesz szivacsos az agyad, előbb megbolondulsz, aztán májrákban meghalsz."
A vodka nem ipari alkohol. Teccikérteni?:D
A kannásbor meg általában Kituggyahol' készül és főleg "Kituggyamiből" jellegű anyagokból, szóval a vodkát kár szidni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!