Egy nem borvidék helyen sosem lehetséges olyan jó bort előállítani mint egy híresebb területen?
Figyelt kérdés
pl. azért nincs egyáltalán, vagy ismertebb legalábbis Nyírségi bor, mert itt ha akarnák se lenne olyan jó mint akár egy silányabb Egri? apám csinált sokáig házibort míg volt szőlője, de emlékszem hogy mindig elég cudarak voltak (persze ez lehet csak emberi mulasztás is) de belegondoltam hogy régen mindenféle szabályozások nélkül akkor is a legközelebbi borvidékekről vitték csárdákba ide-oda a borokat, vagy itta mindenki a saját területebelit akármilyen is volt, ha nem is borvidékről származott?2021. máj. 22. 18:40
1/4 anonim válasza:
A dimbes dombos helyek jók hozzá. A vulkanikus talaj jó hozzá.
2/4 anonim válasza:
Az első jól írja, déli dombok, vulkanikus, homokos talaj.
3/4 anonim válasza:
Maradjunk annyiban, hogy ha egy olyan aprócska országban, mint Magyarország 22 elismert önálló borvidék van, akkor van oka annak, hogy az összes többi terület nem az :D
Meg lehet máshol is próbálni és esetleg eljutni az úgy-ahogy iható szintig (főleg az alsópolcos minőségben), de nem csak az amatőrizmus tartja vissza a Nyírséget a minőségi borok termelésétől.
4/4 mindentudó99 válasza:
Azért borvidék mert ott jobbak a feltételek akér a klímaa vagy a talaj. Ettől még vannak pl jó alföldi borok is és a házi borok is jók. De minőségben mégse érik el a borvidékek borait
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!