Csak a Tokaji borvidéken képes a szőlő aszúsodni?
Figyelt kérdés
Más vidéken is képes?2020. aug. 4. 12:00
1/6 anonim válasza:
Igen, máshol is, de a tokaji klíma alkalmas arra legjobban.
2/6 anonim válasza:
Bárhol lehet csak Tokajban ismerték hogy asszús bort csinálnak belőle .
Amúgy Magyarország szőlőtermelő vidéke a Szerémség volt . Ott a török kiirtotta a magyarokat utána lett Tokaj .
4/6 anonim válasza:
Nem, de csak az ottani szőlőből, azzal az egy fajta, ott élő nemespenésszel aszúsodott szemekből készült bort lehet aszúnak nevezni
5/6 A kérdező kommentje:
Persze, tudom, hogy csak azt lehet aszúbornak nevezni, de nem is ezt kérdeztem, hanem azt, hogy maga a az aszúsodási folyamat máshol is végbe mehet-e, nem csak Tokajban? Mert ugye ott egyedüli mikroklíma van.
De ezek szerint igen, máshol is végbe mehet a folyamat.
2020. aug. 4. 16:41
6/6 anonim válasza:
Igen, portugál jégborom van, ami pont olyan aszú, mint a tokaji.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!