Meddig lehet eltartani egy tokaji aszut felbontva?
Kaptam egy üveg 5 puttonyos tokaji aszut, amit felbontottunk szombat este. Hűtőben tárolva meddig fogyasztható?
Abszolút semmit nem értek a borokhoz.
Pár napnál tovább nem érdemes bontottan tartogatni.
Ismerősöm vett boltból akciós, közeli lejáratú Tokaji aszut, nyilván bontatlan volt, és hát igen csak romlottas íze volt.
Valóban elnéztem a kategóriát, igazából be sem állítottam semmit, mert telefonról gyorsan csak kiírtam a kérdést.
Nem tudom mi áll az üvegén, mert nem tartózkodom otthon (ezért sem tudjuk meginni).
Mint mondtam, abszolút nem értek a borokhoz, már évek óta nem is ittam, ezt is csak kaptam.
Köszi a használható válaszokat :)
5p-nek hatalmas a cukor és nem kicsi a sáv, valamint alkohol tartalma sem. Hűtés mellett nem fog elindulni 1-2 héten belül sem a tovább erjedés, vagy a romlás. Persze jó lenne légmentesen zárni, de 5p nem kisgyerek, hogy nem figyelsz rá, és hűtőbe zárod pár napra, akkor belehaljon.
Romlani fog, persze, de erről még nem lesz ihatatlan 2-4 hét múlva sem.
És igen, a bor meg tud romlani. Főleg, ha rosszul van tárolva. Szavatosságot van, aki ráírja. De a legnagyobb kamu, hogy a bor örök életű és bármeddig jó eltartani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!