Mennyi idő utan lesz valaki igazan alkoholista? Ismertek ilyen embert esetleg es kitudott belole jonni ?
Figyelt kérdés
2021. ápr. 2. 16:53
1/11 anonim válasza:
Amikortól napi szinten megissza a 2-3 sörét vagy üveg borát és agresszívvá válik ha nem tud inni.
Na, onnantól masszív alkoholista és már akkortól rhadtul nehéz lesz leszokni.
Csak ugye sok ostoba ember szerint csak az a piás, aki töményezik, holott a napi x sörrel/borral kezdődik az egész folyamat.
2/11 anonim válasza:
Ki tudsz,ha szépen fokozatosan csökkented az adagot.Ne egyszerre tedd le,mert elvonási tüneted lesz,akár meg is halhatsz.
3/11 anonim válasza:
Egyik ismerősöm kb 15 éves kora óta piált, elég nagy mennyiségben. Sok rossz dolog történt az életében, mindig az alkoholba menekült. Aztán kiderült hogy beteg és egyik pillanatról a másikra letette.(talán kicsit túlzok, nem voltunk napi szintű kapcsolatban, de az biztos hogy elég gyorsan letette a poharat). Azóta is jól van, de már alkalmakkor se iszik egy kortyot sem.
4/11 A kérdező kommentje:
15 eves kora ota ivott? Es hany evig ? Az ugy durva
Azt nem is tudtam hogy ebbe meglehet halni
2021. ápr. 2. 19:52
6/11 A kérdező kommentje:
30 even keresztul egyfolytaba ivott? Az eleg meredek
2021. ápr. 2. 20:55
7/11 anonim válasza:
Ha 30 évig ivott,ő egyik napról a másikra nem tette le.Kórházba kerülhetett és szakszerű ellátást kaphatott.
8/11 anonim válasza:
7!
Mint mondtam, nem álltam vele napi kapcsolatban. Kórházról nem hallottam, csak annyi volt, hogy egyszer még masszívan ivott, következőleg beteg lett, majd letette a piát.
9/11 anonim válasza:
Hát, érdekes dolog ez. Tudom, hogy a nagykönvy szerint már az is alkoholista aki minden egyes nap akár csak belenyal valamilyen alkoholba. Nem élek tagadásban, teljesen őszintén mondom, hogy apukám évek óta munka után már csak sört iszik szerintem és rövidet, viszont soha nem lesz ittas ennek ellenére és nincs se lecsúszva, se nem alkoholista, számomra az nem itt kezdődik, hanem amikor valaki tényleg fetreng a piában és ez kihatással is van már a mindennapjaira. Ha meg valamiért úgy van hogy apa nem tud inni aznap valami miatt, akkor érdekes, de semmi gond nincs belőle, egyáltalán nincsen elvonási tünete meg nem lesz agresszív, tehát én ezzel nem értek egyet hogy valaki már attól alkoholista lesz hogy minden nap megiszik 1 pohár sört mondjuk. Hülyeség szerintem. De bocsi ha off volt ezzel csak azt akarom mondani hogy szerintem az ember általában nyomorában nyúl az alkoholhoz és az egyéb jellegű problémái miatt lesz alkoholista, hiszen abba menekül és amúgy is értelmetlennek hiszi az életét valamiért. Tehát szerintem nem konkrétan az alkohol okozza a függőséget, hanem ezek a problémái amik idáig vezettek.. Talán butaságnak hangzik, de így gondolom. Egy olyan ember akinek rendben van az élete és kiegyensúlyozott, az megihat napi x pohár szeszt, akkor sem lesz a szó szoros értelemben alkesz, hanem pusztán az íze miatt issza, egyébként bármire rá lehet függni ha már itt tartunk :D szerintem a leszokás is abszolút akaraterő kérdése. Én évekig voltam orrspray függő keményen (ne nevessetek), szerintem heti szinten elment 3 üveggel, de végül leszoktam pár nap vagy hét alatt akaraterővel drasztikusan, plusz amolyan leszoktató orrsprayvel, de alkesz még nem voltam, így nem tudom az mennyivel másabb, de ugyanazon alapszik.
10/11 anonim válasza:
Hogy mennyi idő után lesz valaki alkesz? Ez jó kérdés. Szerintem pár hónap alatt rá lehet szokni úgy a piára, hogy ha már nem iszik az illető, akkor hiányát érzi és az már alkoholizmus. De hozzá teszem, az lesz alkoholista aki szereti a piát és azt az érzést amit nyújt és hajlamos a szenvedélybetegségre. Egyébként szerintem az már egyértelmű jele az alkoholizmusnak, ha valaki már magában is piál, teljesen más mint társaságban a buli kedvéért kiengedni. Az a baj a szenvedélybetegekkel, hogy nagyon könnyen a rabjává válnak az adott szenvedélynek és emiatt nehezen is tudják teljesen abbahagyni, mert sikerül hosszabb-rövidebb időre abbahagyni a piálást, akkor is elég ha csak egyszer meginog és megint ugyanúgy piálni kezd, mintha le se állt volna vele. Úgyhogy ez egy nehéz dolog és nagyon nagy akaraterő kell hozzá, hogy abba tudja végleg hagyni, ami szerintem nagyon kevésnek sikerül. Ami még gond a piásokkal, hogy amellett, hogy szétcseszik az egészségüket, egyre igénytelenebbekké, közönyösebbekké és beszámíthatatlanabbá is válnak, és persze a habitustól is függ, de sokuk agresszív is lesz ha piál azért, ha meg nem piál mert nincs pénze rá akkor meg azért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!