Ha boltban keresi, akkor szólnék neki, hogy nem kéne.
Finom pálinkák csak magáncélra készülnek kis főzdében vagy házi főzésből.
#3: nem hulladékpálinkáról beszélek amibe mindent beleszórnak ami rohad, még a döglött patkányt is.
Nagyon sokan főznek ÉRETT magozott gyümölcsből pálinkát, szilva, barack, meggy. De igazából ha jó alapanyagból van és nem kozmál oda, akkor bármilyen gyümölcsből finom lesz.
Ezekhez 2000-3000-4000 Ft környékén lehet hozzájutni/liter.
Boltban még 15-20000Ft/l árban is csak gagyit kapni.
A kedves házi6kisüsti okoskodóktól kérdezném, hogy akinek a szomszédja vagy a nagynénje nem főz házit (neadjisten senki a tág környezetében, mert pesten lakótelepen lakik) az honnan szerezzen ugyan megbízható forrsából? Vagy aki nem falun lakik az nem ihat pálinkát?
"Ezekhez 2000-3000-4000 Ft környékén lehet hozzájutni/liter.
Boltban még 15-20000Ft/l árban is csak gagyit kapni."
Ja 2000/liter, ha a szomszéd Jóska jelképes áron adja, mert jóban vagytok. Ennyi erővel lehetne ingyen is, mert én múltkor kaptam egy fél literes üveggel ajándékba.
#7: nyitott szemmel kell járni, én is pesten lakok, de legalább 10 haverom van, akitől tudok kerni, hogy hozzon az ő "szomszédpistájától".
Nem, nem azért adják ennyiért, mert kedvesek, hanem nekik így is bőven megéri.
Egyik munkatársam piacról veszi pult alól. Én is tudok zöldségest is aki okosba árulja.
Ugyanúgy ismerősön keresztül van egy gyümölcstermelő, aki rájött hogy nem éri meg leadni a meggyet a felvásárlóknak szaré hugyé, inkább lefőzi, és eladja ő.
Ahogy az alap söröknél is kb 20Ft az előállítási költség, de a boltban 250-300 Ft mire megveszed, ugyanez az arány a pálinkánál is a "gyártási költség", és a bolti kereskedelmi ár között.
Kedves hetes okoskodó!
A kisüstinél a gyártási technológiára utaltam (kétlépcsős lepárlás), nem a szomszéd Jóska főztjére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!