Kibontottam a 2001-es villányi Cabernet Sauvignont. Az lehet hogy egy közel 20 éves bor nem érett a palackban semennyit?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Mert azt hiszik a sznobok, hogy minél drágább annál jobb.
Ez a 20 éves említett bőr is jó drága lehetett..
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
#9 ezt árult el a pezsgőgyártóknak is :) persze nem a 10000 literes ipari "bubis szőlőlére", hanem a hagyományos gyártási módszerrel készültre gondolok.
Ettől függetlenül hozzá nem értő proli sznobság azt gondolni, hogy egy bor minél idősebb annál jobb lesz.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Volt borom ami prímán megérett 20 év alatt.
Igaz az egy exportra szánt 86-os kosher bor volt.
Az a baj hogy Bödöcs főleg hogy az igénytelen alkoholistákat és az ultrasznob cseppenként kortyolókat figurázta ebben... szerintem részben félreértetted az előadását.
Persze miért sznob az aki nem a berugást keresi a borban, hanem az ízét?
12-es mellélőttél: 2001-es Teleki pincészet Villányi Cab Sav - ezer forint alatti. Kb. 2.-3. évjárata volt a Csányiéknak.
Egy testes vörösbornak üvegben érési életciklusa 15-25 év kb. Szóval nem 10 év és nem is 50. Utána már eszmei értéke van csak a bornak. Egy öreg borászmester bácsi mesélte nekem.
Azt linkeljétek már meg nekem, hogy ki írta azt az okosságot hogy palackban nem érik a bor, csak hordóban?
3 év + hordós érlelés után olyan fa ízű lesz a bor hogy elnyomja a szőlő ízt.
Azért azt nem gondoltam hogy ennyi félművelt hozzászólást kapok.
Azt reméltem, hogy valami borász vagy sommelier tud rá válaszolni, nem valami kannás tablettás fanok... : ))
Tényleg a 6-7-es hozzászólás volt a legépítőbb de azt is lepontozták és lealkoholistázták - nagyon magyar... :/
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!