Kibontottam a 2001-es villányi Cabernet Sauvignont. Az lehet hogy egy közel 20 éves bor nem érett a palackban semennyit?
Mert azt hiszik a sznobok, hogy minél drágább annál jobb.
Ez a 20 éves említett bőr is jó drága lehetett..
#9 ezt árult el a pezsgőgyártóknak is :) persze nem a 10000 literes ipari "bubis szőlőlére", hanem a hagyományos gyártási módszerrel készültre gondolok.
Ettől függetlenül hozzá nem értő proli sznobság azt gondolni, hogy egy bor minél idősebb annál jobb lesz.
Volt borom ami prímán megérett 20 év alatt.
Igaz az egy exportra szánt 86-os kosher bor volt.
Az a baj hogy Bödöcs főleg hogy az igénytelen alkoholistákat és az ultrasznob cseppenként kortyolókat figurázta ebben... szerintem részben félreértetted az előadását.
Persze miért sznob az aki nem a berugást keresi a borban, hanem az ízét?
12-es mellélőttél: 2001-es Teleki pincészet Villányi Cab Sav - ezer forint alatti. Kb. 2.-3. évjárata volt a Csányiéknak.
Egy testes vörösbornak üvegben érési életciklusa 15-25 év kb. Szóval nem 10 év és nem is 50. Utána már eszmei értéke van csak a bornak. Egy öreg borászmester bácsi mesélte nekem.
Azt linkeljétek már meg nekem, hogy ki írta azt az okosságot hogy palackban nem érik a bor, csak hordóban?
3 év + hordós érlelés után olyan fa ízű lesz a bor hogy elnyomja a szőlő ízt.
Azért azt nem gondoltam hogy ennyi félművelt hozzászólást kapok.
Azt reméltem, hogy valami borász vagy sommelier tud rá válaszolni, nem valami kannás tablettás fanok... : ))
Tényleg a 6-7-es hozzászólás volt a legépítőbb de azt is lepontozták és lealkoholistázták - nagyon magyar... :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!