Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » A kínaikban kapható márkásabb...

A kínaikban kapható márkásabb alkoholos italok mind eredetiek, azaz a tartalmuk megegyezik azzal, amit a gyártó tölt bele?

Figyelt kérdés
Vettem egy üveg Bacardit egy kínai boltban, és a zárjegy rettenetesen gány módon volt rátéve, kb. ilyen gyertyafaggyúnak kinéző fehér cuccal volt ráragasztva, nagyon könnyen, egyben lejött az egész. Felmerült bennem, hogy esetleg a tartalma sem teljesen tuti.. Mit gondoltok?
2021. márc. 4. 18:58
 1/6 anonim ***** válasza:
54%

Lehetséges, hogy nem ugyan az. Egyébként gyakran nem azért olcsóbb, mert nem eredeti, hanem az adócsalás miatt.

Pl. egy doboz Pringles chips minden boltban 800-1000 forint, a Lehel piacon a kínainál 450...

2021. márc. 4. 19:03
 2/6 anonim ***** válasza:
80%

Épp tegnap is volt haosnló kérdés, csak csokival.

Eredeti van benne.

Nem a hivatalos magyar nagykerekben veszik, hanem Németországból, stb. - saját importcsatornákon. Ezért tud olcsóbb lenni. Plusz persze az adófizetésben is trükközgetnek...

2021. márc. 4. 19:15
 3/6 Phoney ***** válasza:
100%

Mivel az alkohol jövedéki termék (nem is kevés adóval), hamis alkoholt bolti forgalomban árulni kb. olyan rázós lenne, mintha pult alól árulnák a csempészcigit meg a benzint.

Egyébként ügyesebb kiskereskedők gyakran hozzájutnak beragadt, több éve leadózott készletekhez is. Nemcsak kínaiaknál, hanem gyakran italboltokban is előfordul, hogy akár 20%-kal olcsóbb egy-egy rövid, mint amihez hipermarketekben hozzászoktál. A hipermarketek meg a legtöbb rövidet amúgy is felfújt árakon szokták adni, amikor nem akciósak.

2021. márc. 4. 19:41
 4/6 anonim ***** válasza:
Csak a zárjegyre reflektálnék. Én is nemrég vettem Bacardit. Arra az üvegre is pont így lett feltéve a zárjegy ahogy leírtad. Ugyanúgy egyben le tudtam szedni, pedig az Auchanban vettem. Ebből még ne vonj le messzemenő következtetéseket.
2021. márc. 5. 10:02
 5/6 Phoney ***** válasza:
Az egyben lejövő, béna ragasztóval feltett zárjegy tényleg mindennapos. Szerintem az összes italból, amit életemben megvettem, legalább a harmada ilyen volt :) Van, amiről kb. magától leesik, ha párszor felbontod.
2021. márc. 5. 10:11
 6/6 A kérdező kommentje:
Nem veszek túl sűrűn alkoholt, de általában úgy van ráragasztva a zárjegy, hogy tépéssel jön csak le. Gyakrabban kellene alkoholizálnom :D
2021. márc. 5. 10:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!