Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Ha csak 2 havonta iszom...

Ha csak 2 havonta iszom alkoholt, de akkor viszonylag sokat berúgásig, az nagyon káros?

Figyelt kérdés

Tehát általában Malibut iszom almalével. Ebből (Malibu) egy 4-5 dl-t simán megiszom, mert annyira nem erős, 21%-os. Ugye írtam, hogy ez csak 2 havonta fordul elő, egyébként soha nem iszom semmilyen alkoholt pl vacsorához bor, vagy bármi.

Szerintetek ez így nagyon káros a májamnak? Sose szoktam rosszul lenni, másnapos meg életemben 1-2x voltam max. Szeretném az egészségemet megőrizni, úgyhogy elgondolkodtam hogy ez a mennyiség kicsit lehet már sok.

2021. febr. 12. 10:20
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
49%
Ennyiért kár elkezdeni. Vagy csinálsz valamit, vagy nem.
2021. febr. 13. 18:23
 12/13 anonim ***** válasza:
0%
Amikor valaki phaszságot ír, kijavítom, önellentmondásos, és a sok csicska felpontozza az ellentmondásos hülyeséget :)
2021. febr. 13. 18:46
 13/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem értem mi volt önellentmondásos a válaszomba. Ekkora alkoholmennyiség egyszerre elfogyasztva káros LENNE a májnak akkor ha mondjuk naponta, pár naponta, hetente meginna ennyit, de mivel 2 havonta teszi EZÉRT nem az, mert a máj képes regenerálódni és így van rá elég ideje. Persze ez nem jelenti azt hogy aki csak ennyit iszik az nem lehet májbeteg, de annak nem az alkohol lesz az elsődleges oka hanem pl. zsíros ételek, drogok, anabolikus szteroidok, egyes gyógyszerek túlzott fogyasztása.
2021. febr. 14. 16:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!