Miért van az, hogy valaki "nem bírja" az alkoholt?
Figyelt kérdés
Arra gondolok, amikor valaki nagyon hamar, kevés alkoholtól is berúg, hamar rosszul lesz, és minimális alkoholfogyasztás után is másnapos lesz. Én így vagyok, néhány barátom is, másoknál pedig 2-3x annyi alkohol sem árt meg. Szeretek néha meginni valamit a barátokkal, de egyre rosszabbul bírom. Most összesen 6 cl házipálinkát ittam, és ennyitől is berúgtam eléggé. Ez genetika, testalkat, pszichés dolog, tolerancia (sokszor iszik, hozzászokik), vagy mitől függ? (Tudom, az számít eszik-e előtte az ember és mennyi vizet fogyaszt, de én ha közvetlen előtte eszem és közben iszok folyamatosan vizet, akkor is ez van. Nem keverem az italokat. Az anyagcserém nagyon gyors, vékony is vagyok. 23L)2021. febr. 11. 18:01
11/13 anonim válasza:
Hát. A haverjaim 2 feles után kezdenek el inni.
De akkor tényleg nem erről van szó, hanem ennél erősebb intoleranciáról.
12/13 anonim válasza:
Szokás kérdése. Ismerek olyat aki 30+ évesen is kóstolgatja a sört,és olyat aki 13 évsesen pálinkát ivott. És nem vagyok nagy ivó,de néha egy kis pálesz jól esik
13/13 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek!
Súlyos enzimhiány nem hiszem,hogy van, azért 1-2 felest meg tudok inni, de a következőtől már rosszul lennék, szerencsére ezt érzem általában. :) de valószínű,hogy kevésbé tudom lebontani, mert hamarabb leszek rosszul általában, minthogy láthatóan részeg legyek (én érzékelem, mások kevésbé) :) szerencsére olyan a baráti társaságom, hogy nem erőlteti senki, én szeretek néha-néha koccintani a többiekkel, de ez egyre többször narancslére cserélődik :D
2021. febr. 19. 21:14
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!