Szerintetek 4200ft egy felesért, illetve 56000ft egy liter pálinkáért lehet "érthetően" drága vagy azért erős kicsit?
Figyelt kérdés
Bolti, üveges, legál és eperből van.2021. febr. 2. 22:32
1/12 anonim válasza:
Miért vásárolsz uzsorásnál?
A piac legtetejét képviselő Agárdinál is csak 20 ezer körüli a literár.
2/12 anonim válasza:
Eper - ha valóban csak az van benne, semmi más gyümölcs, se cukor - akkor 20-25 kilóból ad egy liter pálinkát (a cukortartalmától függően). Csak a legszebb, legérettebb eperből érdemes cefrézni, kezd el számolgatni, mennyibe kerül csak a gyümölcs. És a végén dobd rá a jövedéki adót meg az áfát.
3/12 anonim válasza:
#1: Agárdi eper 2016 óta nincs, akkor volt litere 31e.
4/12 A kérdező kommentje:
köszi srácok
itt találtam: epermester (pont) hu
2021. febr. 2. 22:55
5/12 anonim válasza:
#2, csak most olvasom, hogy eperről van szó. Az valóban drágább, de most is 30e/liter ami van ( [link]
A kérdező majdnem a dupláját említi, ráadásul egy teljesen noname weboldalról/"eperbor pincészettől". Nyilvánvaló lehúzás.
6/12 anonim válasza:
Egyetlen eperpálinka sincs a kérdező által írt weboldalon. Ragacsokat lehet kapni, "ágyas pálinka" névvel illetve. Ezekért még az üveg árát sem fizetném.
7/12 anonim válasza:
Sznoboknak mindent el lehet adni. Sőt minél drágább az adott ital, annál "menőbb" bizonyos körökben.
8/12 anonim válasza:
Márton és Lányait lehet venni 30k alatt literenként, ami már bőven korrekt pálinkaház, ennél többet biztos nen fizetnék.
9/12 anonim válasza:
Márton és lányai-ként kértem egyszer málna pálinkát étteremben, valami brutális módon volt utópárlatos, odaadtam másnak meginni. Viszont nem tudom, valóban az övék volt-e, vagy csak annak adták el, pohárban hozták ki.
10/12 Phoney válasza:
Lehet "érthetően" drága, de a mai pálinkapiacon sajnos semmi garancia nincs arra, hogy ha valaki elhasználja a rossz kihozatalú gyümölcsöt pálinkának, akkor abból tényleg olyat is főz, amire érdemes volt elpocsékolni. Egyesek csak megfőzik a középszart, aztán elkérik az aranyárat mert "háddeesztisztaeper", málna, bodza, stb. Hogy amúgy felejthető, ja az nem számít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!