A mai fiataloknak oda adják az alkoholt a boltban?
Figyelt kérdés
Én a 2000-es évek elején voltam fiatal, 10 boltból 10-nél odaadták az alkoholt, soha nem kértek személyit, még az ilyen hiper teszkókban sem. Azok más idők voltak. Ma is isznak a fiatalok, sokat látok az utcán de akkor hogy szerzik meg a piát?
18 alatt nem adhatják oda, mert súlyos büntetés a következménye.
2021. jan. 28. 21:27
2/15 anonim válasza:
Minden megyeszékhely méretű városban van szerintem legalább egy olyan kisbolt, ahol nyílt titok, hogy kiadják. De, persze ott van millió más eshetőség is, pl idősebb testvér, egyéb rokon, barát, stb aki megveszi.
2021. jan. 28. 21:36
3/15 anonim válasza:
Faluhelyen, kisboltokba, kiskocsmában nagyobb rá az esély. De egy nagyobb áruházláncnál 100%, hogy nem fogják odaadni, sőt testvéremnek, még a karamalzot se engedték, hogy megvegye, miközben abban egy fikarcnyi alkohol sincs (és ez rá is van írva).
2021. jan. 28. 22:00
4/15 anonim válasza:
Kisebb boltoknál van, ahol igen, a nagy áruházakban viszont kb esélytelen. Persze most is sokszor kérnek meg idősebb embert. Szórakozóhelyen meg mikor pl óriási tömeg van, simán besunnyognak anélkül, hogy kérnék tőlük a személyit, a pultos meg nem fog lamentálni a félhomályban, km-es sor kiszolgálása közben, hogy tényleg elmúlt-e már 18 vagy nem.
2021. jan. 28. 22:17
5/15 anonim válasza:
Bár már betöltöttem a 18-at, úgy tartom, egy talpraesett gyereknek ez sosem lesz probléma.
Kisebb boltokban, ha nem voltak rajtam kívül vásárlók, legtöbbször kiadták nekem, pedig a koromnál még fiatalabbnak nézek ki. Ha nem, akkor megkértem valakit, általában mindig segítőkészek voltak.
15 éves koromtól jártam bulizni, szórakozóhelyeken, kocsmákban se nagyon kértek személyit, ha meg igen, akkor ezeken a helyeken is megkértem valakit.
Természetesen nagyobb áruházakban nem adják ki, de a kisebb boltokban jó eséllyel igen.
2021. jan. 28. 22:24
6/15 anonim válasza:
Tom Market erről híres.
2021. jan. 28. 23:12
7/15 anonim válasza:
24 vagyok, az Auchanban vasaroltam karacsonyra Unicumot, borokat, Baileyst... Nem volt nalam a szemelyi, mondom a kocsiban van, itt a kulcs, higgyek mar el h boven elmultam 18. A kasszas nem akarta elhinni, de a biztonsagi őr "megmentett". Jellemzoen elkerik, ha nagyon fiatalnak nezel ki. Faluhelyen, ismeros boltosnal mas a helyzet szerintem most is, anno 10 eve lazan kiadtak nekunk a cigit, whiskeyt, akarmit.
2021. jan. 29. 00:48
8/15 anonim válasza:
7-es hol élsz? Nálunk is ez van:D
2021. jan. 29. 02:40
9/15 anonim válasza:
Nagyobb áruházakban is kiadják, de csak ha hibázik az eladó, mert fáradt vagy csak figyelmetlen, de ezért ki is rúghatják stb.
2021. jan. 29. 08:44
10/15 anonim válasza:
Nagyobb városokban trafikokban és nagyáruházakban biztos nem. Kisebb városokban, falukban gyakoribb az ilyen, ott "mindenki ismer mindenkit".
A régi "szép idők", mikor még elsős koromban engem küldött el nagyapám cigit venni, meg a szintén kisiskolás tesómat.:D Mondtuk a boltban, hogy tatának lesz, már oda is adták.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!